Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області провели нараду щодо законодавчих вимог до реєстрації пасік
опубліковано 21 квітня 2021 року о 17:47

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Закарпатській області, відбулася  семінар-нарада на тему «Актуальні питання, пов’язані з набранням чинності наказу міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021р. № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

Захід проходив під головуванням очільника Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області - Івана Гуледзи. Також, на семінарі були присутні начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Юлій Шимон, представники Головного управління Держпродспоживслужби області та керівники лікарень ветеринарної медицини.

У вступному слові Іван Гуледза вкотре акцентував увагу колег на проблематиці виникнення випадків отруєння бджіл. Зокрема, вказав на  причини виникнення та можливі шляхи недопущення таких ситуацій. Також, коротко поінформував учасників зібрання про останні зміни у чинному законодавстві щодо видачі дозвільних документів на реєстрацію пасік та зупинився на деяких  питаннях проведення клінічного огляду пасік щодо забезпечення виконання планових показників протиепізоотичних заходів.

Продовжуючи тему,  Юлій Шимон зауважив, що єдиний перелік паспортів пасік, зареєстрованих на території України, нині формується Держпродспоживслужбою в електронній формі. Реєстрація паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки згідно з додатком 2 до порядку. Заява подається у письмовій формі власником пасіки або уповноваженою ним особою до відповідних районних управлінь чи відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області за місцем проживання власника або місцезнаходженням пасіки. До заяви додається заповнений та підписаний власником пасіки або уповноваженою ним особою паспорт пасіки. 

Ветеринарно-санітарні паспорти пасік, видані до набрання чинності наказу №338, далі є актуальними, але до 15 травня поточного року, оскільки відповідно до пункту 2 розділу ІІІ Порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, затвердженого наказом №338, результати ветеринарно-санітарних заходів, у тому числі щорічного весняного обліку пасік, вносяться в додаток до паспорта пасіки.  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux