В українських школах активно здійснюються заходи щодо створення належних умов для якісного та повноцінного харчування дітей, а також контролю за безпечністю харчових продуктів, що постачаються до навчальних закладів. Важливим кроком в реалізації запланованих заходів з реформування системи шкільного харчування є застосування системи безпечності харчових продуктів (НАССР) у закладах освіти.
Впровадження системи НАССР в шкільних їдальнях стало викликом для освітян, хоч динаміка її запровадження залишається низькою. У Горішньослобідському навчально-виховному комплексі «Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – заклад дошкільної освіти» запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на стадії впровадження. Адміністрація закладу розроблила необхідну документальну базу: програми - передумов, систему ведення документації, визначено відповідальних працівників та здійснено інші заходи.
Для інсталювання їх на практиці потрібно покращення матеріально-технічної бази. Фахівці Монастириського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області активно допомагають та консультують керівництво закладу у впровадженні цих заходів.
Постійний контроль та належне функціонування принципів системи HACCP на харчоблоці в найближчому майбутньому стане запорукою безпечного харчування дітей і дієвим інструментом зменшення рівня харчових отруєнь.