Фахівці Держпродспоживслужби долучились до консультацій щодо Рамкової програми співробітництва між ФАО та Україною на 2020-2022 роки
опубліковано 20 листопада 2020 року о 14:28

Сьогодні, 20 листопада 2020 року, у режимі відеоконференції відбулися консультації щодо продовження роботи Рамкової програми співробітництва між ФАО та Україною на 2020-2022 роки.

У заході взяли участь Керівник регіональних програм ФАО Раймунд Йеле, голова офісу ФАО в Україні Мара Лопес, заступники Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький та Тарас Качка,  заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Михайло Хорєв, Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, а також інші фахівці Держпродспоживслужби та експерти з даних питань.

Під час заходу для учасників було представлено презентацію Рамкової програми співробітництва (РПС) між ФАО та Україною на 2020-2022, а також обговорено подальші пріоритетні напрямки роботи щодо: створення стабільних умов для ведення бізнесу, продовольчої безпеки і безпечного харчування, розвитку ланцюгів виробництва агропродовольчої продукції та доступ до міжнародних ринків, а також безпечне довкілля та управління природними ресурсами, включаючи лісове та рибне господарство. Окрім того, особливу увагу було приділено питанням подальшого реагування на надзвичайні ситуації та економічне відновлення регіонів східної України, що постраждали внаслідок збройного конфлікту.

 У своєму виступі Владислава Магалецька розповіла про спільні досягнення у співпраці між Держпродспоживслужбою і ФАО у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, а також  озвучила пропозиції щодо подальшої співпраці експертів ФАО та фахівців Держпродспоживслужби.  Зокрема вона зазначила, що  на сьогоднішній день Держпродспоживслужба працює над електронною фітосанітарною сертифікацією. Вона наголосила, що впровадження електронної фітосанітарної сертифікації унеможливить підробки фітосанітарних сертифікатів та позитивно вплине на міжнародну торгівлю рослинами, рослинними продуктами, в тому числі і зерновими. Представникам організації ФАО було запропоновано долучитись до розробки та впровадження в Україні такої електронної фітосанітарної сертифікації.  Окрім того, представникам ФАО було озвучено ряд спільних з фахівцями Держпродспоживслужби дій та заходів, які дозволять не тільки перейняти досвід, а й удосконалити його на практиці.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux