Держпродспоживслужба та Університет Григорія Сковороди в Переяславі домовилися про активізацію освітнього співробітництва
опубліковано 08 лютого 2024 року о 13:00

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Університет Григорія Сковороди в Переяславі, де ознайомився з матеріально-технічною базою, станом наукового та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців, у тому числі майбутніх педагогів (біологія та здоров’я людини, хімія, цифрові технології, документознавство та ін.).

Сергій Захарін розповів науково-педагогічним працівникам університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Йшлося, зокрема, про перспективи подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби (адміністрування електронних реєстрів, розробка нових програмних продуктів, підвищення аналітичних можливостей наявних баз даних тощо).

Держпродспоживслужба зацікавлена у посиленні освітнього співробітництва із навчальними закладами. Зокрема, студенти можуть проходити виробничу практику на підприємствах та в лабораторіях Держпродспоживслужби. Окрім того, можлива організація навчально-наукових екскурсій для викладачів та перспективних аспірантів.

Також Сергій Захарін нагадав, що нещодавно Урядом України схвалено Стратегію реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, а також затверджено Операційний план заходів з реалізації Стратегії у 2023-2024 роках. Окрім того, закликав поширювати знання про реформу серед здобувачів освіти. За участі МОН, МОЗ, Держпродспоживслужби, Центру громадського здоров’я розпочала роботу платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо», яка містить інформацію про ключові рішення, нормативно-правову базу, навчальні матеріали, підказки про реформу тощо.

Ректор університету доктор історичних наук, професор Віталій Коцур розповів про передові навчальні технології, що використовуються в освітньому процесі. Студенти наполегливо опановують навички майбутньої професії в сучасних аудиторіях, лабораторіях, комп’ютерних класах. Одним із факторів якісної освіти є високий рівень уваги до відпрацювання практичних навичок та здійснення просвітницьких заходів. Окрім того, здобувачами освіти ретельно опановуються методики профілактики та підтримки ментального здоров’я.

«Студенти, які навчаються за педагогічними спеціальностями – це майбутні фахівці, які будуть працювати в тому числі в органах управління освітою. Вони будуть впроваджувати реформу шкільного харчування. Отже, наше завдання – розказати студентам про реформу, її ідеологію, завдання, ключові показники результативності. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у межах своєї компетенції виконує величезну роботу, спрямовану на забезпечення підтримки високої якості та культури шкільного харчування. Зокрема, територіальними органами постійно проводяться робочі зустрічі і навчальні семінари, на яких керівники закладів освіти та працівники харчоблоків можуть отримати актуальну інформацію та відповіді на практичні запитання. Регулярно здійснюються робочі зустрічі з представниками батьківських організацій. Університет Григорія Сковороди в Переяславі має значні традиції підготовки педагогічних кадрів. Приємно відзначити, що в університеті ефективно реалізуються програми дуальної освіти. Я переконаний, що співробітництво Держпродспоживслужби та Університету Григорія Сковороди в Переяславі буде успішним та ефективним», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux