Держпродспоживслужба привітала колектив Вінницького національного технічного університету
опубліковано 24 квітня 2025 року о 17:00

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення 65-річчя університету.

Під час візиту Сергій Захарін передав колективу університету вітання від керівництва Держпродспоживслужби, а також поспілкувався з науково-педагогічними працівниками та ознайомився з матеріально-технічною базою університету (у тому числі науковим та лабораторним обладнанням).

Вінницький національний технічний університет є одним із флагманів технічної освіти в Україні (займає високе 21-ше місце в консолідованому рейтингу кращих закладів вищої освіти), і здійснює підготовку фахівців за спеціальностями, які є важливими в контексті цифровізації різних управлінських процесів (у тому числі щодо підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя). 

Під час зустрічей з керівництвом університету Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука значно активізовано співпрацю із закладами вищої освіти та науковими установами. Зокрема, кращі студенти мають змогу проходити практику на підвідомчих підприємствах Держпродспоживслужби, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом. Окрім того, фахівці служби охоче діляться досвідом щодо цифровізації різних видів робіт з підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя, а також беруть участь у різноманітних просвітницьких заходах (зокрема, щодо впровадження реформи шкільного харчування).

Також йшлося про перспективи подальшого цифрового розвитку сфери безпечності харчових продуктів. Велика увага приділяється адмініструванню електронних реєстрів, які використовуються Держпродспоживслужбою та її територіальними органами. Постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Ректор університету Віктор Біліченко розповів про новітні наукові розробки, які можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі цифровізація сфер безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, захисту та карантину рослин). Університет розпочав низку цікавих експериментів у сфері моделювання складних інформаційних систем в умовах невизначеності, а також щодо розробки новітніх методів та засобів математичного моделювання та інформаційних технологій в інтелектуальних системах.  Окрім того, оригінальні розробки виконуються за напрямками “Біомедична інженерія”, “Інформаційно-вимірювальні технології”, “Кібербезпека та захист інформації”, “Інженерія програмного забезпечення”.

«Вінницький національний технічний університет є одним із лідерів з підготовки фахівців у сфері інформаційних технологій, включаючи реалізацію політики цифровізації на державному та корпоративному рівнях, розробку програмного забезпечення, організації кіберзахисту, інформаційно-аналітичного супроводження різних управлінських процесів. Нині Держпродспоживслужба здійснює модернізацію деяких управлінських процесів, у тому числі в частині удосконалення відповідних інформаційно-комунікаційних інструментів – це має призвести до підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. В цій роботі ми спираємося на передові досягнення науковців. Приємно відзначити, що ми маємо давню і плідну співпрацю з Вінницьким національним технічним університетом. В свою чергу, Держпродспоживслужба готова брати участь у відповідних освітніх заходах, в тому числі в частині підготовки висококваліфікованих фахівців та обміну досвідом. Переконаний, що наше наукове і освітнє співробітництво і надалі буде ефективним», – зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux