Держпродспоживслужба опрацьовує успішні практики застосування інформаційних продуктів Всесвітньої організації охорони здоров’я
опубліковано 06 вересня 2024 року о 10:31

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін, т.в.о. начальника Управління державного нагляду за дотриманням законодавства у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя населення Арзу Акберов та начальник Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Василь Остапчук взяли участь у Форумі «Інформаційні продукти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ)».

У заході також взяли участь представники органів державної влади та управління, установ органів управління охороною здоров’я, міжнародні та національні експерти, керівники профільних громадських організацій.

Під час Форуму було презентовано результати та проекти цифрових трансформацій у сфері охорони здоров’я, у тому числі в частині забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення. Особливу увагу приділено оптимізації роботи інформаційних систем охорони здоров’я у реагуванні на різноманітні надзвичайні ситуації, а також підтримку подальшого цифрового розвитку сфери медицини катастроф.

Під час роботи секційних засідань та неформального спілкування Сергій Захарін розказав колегам про ключові результати цифрової трансформації Держпродспоживслужби. Зокрема, фахівці служби опрацьовують матеріали для підготовки нормативно-правового акту високого рівня «Про реалізацію експериментального проекту щодо подання та оприлюднення інформації (звітності) про інгредієнти тютюнових виробів та викиди в електронній формі». Окрім того, наразі опрацьовується низка ініціатив, у тому числі із застосуванням цифрових технологій, у сфері охорони та захисту природнього середовища під час використання пестицидів.

«Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виконує низку повноважень, які впливають на стан санітарно-епідеміологічного благополуччя населення. Відповідна робота здійснюється із застосуванням сучасних цифрових інструментів. Але ми чудово розуміємо, що наявні цифрові технології мають розвиватися з урахуванням об’єктивних викликів. Також ми уважно вивчаємо практики, які опрацьовуються та рекомендуються до впровадження експертами міжнародних організацій. Держпродспоживслужба уважно вивчає успішні кейси застосування інформаційних продуктів Всесвітньої організацією охорони здоров’я. Хочу відмітити, що колеги із Всесвітньої організації охорони здоров’я презентували найсучасніші цифрові рішення у сфері управління системою охорони здоров’я, медицини катастроф, громадського здоров’я, підтримки санітарно-епідеміологічного благополуччя населення – ці напрацювання є актуальними і такими, що заслуговують на поширення і впровадження. Дуже цікавими є доповіді про гармонізацію та взаємодію різних інформаційних ресурсів. Ми маємо розуміти, що українська медична система працює в надзвичайно непростих умовах, в умовах воєнного стану. І ми щиро вдячні нашим надійним міжнародним партнерам за незмінну підтримку, а також за велику увагу до наших актуальних потреб», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux