Державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства: діяльність Держпродспоживслужби Одещини у січні 2023 року
опубліковано 15 лютого 2023 року о 11:36

Головним управлінням з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на кожній адміністративній території області спільно з органами влади забезпечується виконання повноважень в місцях перебування внутрішньо переміщених осіб. На теперішній час внутрішньо переміщені особи розміщуються переважно в приватних будинках, квартирах – 99% і тільки решта – 1% в готелях, хостелах, гуртожитках тощо (станом на 31.01.2023 в області перебувало 141 734 осіб, з яких 40 162 дитини та 5 292 осіб маломобільних груп населення).

Проведено 45 моніторингових візитів до місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб. Надано пропозиції на адресу органів влади щодо належної організації харчування, проведено 132 бесіди та розповсюджено 197 пам`яток щодо профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед внутрішньо переміщених осіб.

Серед іншого, розглянуто та підготовлено 103 документа, зокрема дозвільного характеру – 17, звернень громадян – 7, до Держпродспоживслужби – 24, до органів влади – 27, до ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» – 11, до органів Національної поліції – 6, до Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської облдержадміністрації – 2, листів підприємствам і організаціям – 9.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області спільно з ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» 26.01.2023 розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування випадку захворювання на ботулізм мешканки м. Одеса Одеського району Одеської області, захворювання якої пов’язано з вживанням риби – в’яленого ляща, придбаного в інтернет-магазині. Хвора отримує лікування у КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» Одеської міської ради. Для встановлення виробників продукції та прийняття відповідних заходів реагування у межах повноважень направлено інформації на адреси Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Управління кіберполіції в Одеській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». Санітарно-епідеміологічне розслідування та лабораторні дослідження тривають.

Проведено шість санітарно-епідеміологічних обстежень за заявами суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог санітарного законодавства. Здійснено 92 заходи медико-санітарного контролю (огляду) в міжнародних пунктах пропуску через державний кордон України для морського сполучення. Розглянуто 168 пакетів документів щодо винесення рішень  про виконання процедур на борту суден та прийнято 104 рішення з  відповідним контролем. За результатами проведеної роботи адміністраціям суден та членам екіпажів надані рекомендації та проведені бесіди з питань дотримання вимог санітарного законодавства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux