Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін долучився до засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.
Порядок денний передбачав розгляд низки важливих питань щодо підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя, оптимізації робочих процесів, підвищення ефективності вжиття заходів державного управління та моніторингової роботи.
Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука здійснюється комплекс заходів, спрямованих на безумовне виконання законодавства щодо питань підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя. У фокусі уваги – підтримка інституційної спроможності територіальних органів та підвідомчих установ, у тому числі на основі впровадження сучасних цифрових технологій. Продовжується системна робота щодо створення програмних рішень, які дадуть змогу поглибити цифровізацію ключових управлінських процесів (у тому числі в частині організації електронного діловодства з урахуванням європейської практики).
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві Анатолій Катеренчук, який головував на засіданні колегії, зробив ґрунтовну доповідь про ключові тенденції та розвиток ситуації щодо підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя у столиці і запевнив, що вживаються необхідні заходи для протидії викликам біологічної природи.
Під час засідання ретельно проаналізовано стан роботи з виконання перспективних завдань і заходів у розрізі різних функціональних напрямків. За підсумками обговорення сформовані рішення та видано доручення, що спрямовані на забезпечення досягнення конкретних результатів.
«Держпродспоживслужба Києва працює у складних умовах. Окрім безпекових викликів, про які всі знаємо, даються взнаки і сезонне збільшення потоку людей, і внутрішня міграція із прифронтових регіонів, і погодні особливості. Не дивлячись на об’єктивні складнощі, в столиці підтримується належний стан епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя. Колектив Головного управління у місті Києві сумлінно виконує свою роботу», - зазначив Сергій Захарін.