Алгоритм дій під час ідентифікації, реєстрації тварин - робоча нарада у Головному управління Держпродспоживслужби в Полтавській області
опубліковано 03 листопада 2022 року о 09:27

За результатами онлайн – наради за участі Голови Держпродспоживслужби України Андрія Лордкіпанідзе, 02 листопада 2022 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області відбулося онлайн – засідання з питань стану проведення ідентифікації і реєстрації тварин за 9 місяців 2022 року та вересень 2022 року.

До обговорення питань долучилися начальник Управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини Іван Климась, в.о. начальника відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Наталія Карпенко, начальник Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Іван Маковський, керівник Полтавської філії ДП «Агентство ідентифікації та реєстрації тварин» Юлія Пашко, начальники районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, начальники міської та районних державних лікарень ветеринарної медицини. Провела нараду начальниця Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Яніна Аранчій.

Присутні розглянули проблемні питання, які виникають в ході проведення ідентифікації та реєстрації тварин, а також інвентаризації великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах. Спікери наголосили на активізації роботи з ідентифікації великої та дрібної рогатої худоби в приватному секторі, приведення у відповідність даних Єдиного державного реєстру тварин до наявного поголів’я.

Ідентифікація тварин сприяє контролю за обліком та переміщенням худоби, що дає можливість контролювати епізоотичний стан в тваринництві, забезпечити належну охорону і профілактику здоров’я худоби і, як наслідок, – здоров’я людей.

Також реєстрація тварин дає можливість забезпечити населення високоякісними і безпечними м’ясо-молочними продуктами та достовірною інформацією про умови їх виробництва.

Тому власникам тварин, відповідно до вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», «Порядку ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядку оформлення і видачі паспорта великої рогатої худоби» та «Порядку ідентифікації та реєстрації овець та кіз» необхідно ідентифікувати усіх тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України.

Нагадаємо, що переміщення тварин (купівля/продаж, здача на забій) може здійснюватися лише тоді, коли тварина ідентифікована, зареєстрована в Реєстрі та на неї видано паспорт.

На Полтавщині фахівці державної служби ветеринарної медицини області постійно проводять роботу по ідентифікації та реєстрації тварин у господарствах приватного сектору. Разом з тим, спеціалісти Держпродспоживслужби Полтавщини здійснюють контроль за дотриманням законодавства «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» сільськогосподарськими підприємствами, що займаються розведенням, утриманням та обігом тварин задля попередження та унеможливлення переміщення неідентифікованих тварин, а також отримання продовольчої продукції від таких тварин.

Фахівці Служби проводять широку роз’яснювальну роботу серед власників сільськогосподарських тварин щодо необхідності проведення ідентифікації та реєстрації тварин згідно чинного законодавства.

Фахівці Головного управління активно співпрацюють з Полтавською філією Державного підприємства «Агентство реєстрації та ідентифікації тварин» постійно проводиться звірка наявного поголів’я тварин з Єдиним державним реєстром тварин для раціонального планування протиепізоотичних заходів на рік та забезпечення його виконання.

Нагадуємо, для проведення ідентифікації та реєстрації тварин потрібно звертатися до Головних управлінь Держпродспоживслужби в вашому регіоні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux