Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з представниками відділів освіти Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради провели семінар (нараду) для керівників, відповідальних осіб за організацію харчування та медичних працівників закладів дошкільної освіти м. Запоріжжя. У заході взяли участь 24 особи з 8 закладів. Семінар було проведено з урахуванням особливостей організації освітнього процесу під час дії правового режиму воєнного стану, зокрема у закладах, де планується впровадження очної форми навчання зі змішаним режимом.
Під час заходу основна увага була приділена вимогам нормативно-правових актів, які встановлюють сучасні вимоги до безпечного освітнього середовища, медичного обслуговування та охорони здоров’я вихованців, організації повноцінного, безпечного та якісного харчування.
Зокрема, були розглянуті:
Також спеціалісти Головного управління наголосили на неухильному дотриманні вимог щодо запобігання кишковим інфекціям та харчовим отруєнням серед вихованців, зокрема на вимогах щодо дотримання умов зберігання харчових продуктів, правил видачі готових страв, зберігання добових проб страв, ведення документації з контролю за організацією харчування, дотримання персоналом правил особистої гігієни, забезпечення питного режиму тощо.
Учасники семінару відзначили конструктивний характер обговорень, а також отримали методичні рекомендації.
