6-7 жовтня відбулася екскурсійна поїздка працівників Держпродспоживслужби на Поділля та Буковину
опубліковано 08 жовтня 2018 року о 10:14

6 – 7 жовтня 2018 року відбулася екскурсійна поїздка до м. Кам'янець-Подільський (Хмельницька область) та м. Хотин (Чернівецька область) працівників Держпродспоживслужби. Варто відзначити, що це один з найпопулярніших туристичних маршрутів України. Знайомство почалося з оглядової екскурсії Хотинської фортеці – грандіозного середньовічного замку, який знаходиться неподалік від м. Кам’янця-Подільського (приблизно у 20 км). Хотинська фортеця веде свій початок від Хотинського форту, що був створений у X столітті князем Володимиром Святославичем як одне із порубіжних укріплень південного заходу Русі, у зв'язку з приєднанням до неї буковинських земель. Форт, який згодом було перебудовано на фортецю, розміщувався на важливих транспортних шляхах, що з'єднували Київ із Пониззям (пізнішим Поділлям) і Придунав'ям. Сьогодні на території Хотинської фортеці створено Державний історико-архітектурний заповідник. Тут полюбляють проводити свята козацької звитяги та знімати фільми.

Далі екскурсія проходила містом Кам'янець-Подільський, яке вважається містом-музеєм, в якому нараховується 175 будівель – пам’ятників архітектури. За цим показником Кам'янець-Подільський займає третє місце в Україні після Києва і Львова. Тому це місто визнане одним з семи чудес України. Воно має численні історико-архітектурні пам'ятки — Національний історико-архітектурний заповідник, Історичний музей-заповідник, Замок (XIV—XVI століття, перебудований у XVII—XVIII столітті), Петропавлівський кафедральний костел (XVI століття), дерев'яна Хрестовоздвиженська церква (XVIII століття) тощо. 5-7 жовтня 2018 року в Кам'янець-Подільському проходив осінній фестиваль повітряних куль. Програма фестивалю включала в себе повітроплавальну фієсту «Кубок Поділля 2018», в рамках якої бажаючі могли здійснити оглядовий політ на повітряній кулі над чарівним Кам'янець-Подільським, мальовничим каньйоном річки Смотрич, старою Фортецею і можливо, якщо пощастить з вітром, під мостом «Стрімка Лань». Учасники екскурсії з захопленням спостерігали за польотом куль на небі.

Другий день екскурсії проходив в Бакоті – затопленому селі Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Бакота вперше згадується у літописі 1240 року. У XIII столітті — велике місто, найважливіший політично-адміністративний центр Дністровського Пониззя (з XIV століття — Поділля), яке входило до Галицько-Волинського князівства. У XII столітті Бакота займала площу близько 10 гектарів з кількістю населення близько 2,5 тисяч чоловік. Було розташоване за 55 км від залізничної станції Кам'янець-Подільський, недалеко від смт Стара Ушиця і с.Колодіївка (Кам'янець-Подільський район). Історія Бакоти закінчилася в 1981 році, коли в ході будівництва Новодністровської ГЕС населення було виселено в сусідні міста, а сам населений пункт повністю затоплений водою.

Сьогодні Бакотою умовно називаються місця вздовж берега Дністра, розташовані поблизу залишків монастиря. Мальовнича природа і романтичний імідж цих місць приваблюють сюди численні потоки паломників і мандрівників

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux