Житомирщина: підсумки роботи за 2023 рік у сфері контролю державних регульованих цін
опубліковано 26 січня 2024 року о 11:36

Головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області в період дії воєнного стану забезпечує контроль у сфері державних (регульованих) цін.

В умовах обмеження заходів державного нагляду (контролю) під час воєнного стану спеціалістами сектору контролю за регульованими цінами протягом 2023 року розглянуто 6 звернень громадян, опубліковано 3 інформаційні матеріали на офіційному сайті, надано 44 компетентні роз’яснення з питань щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

На виконання доручення Віце-премєр-міністра України Розенка П.В.  здійснено моніторинг щодо застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які внесено до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого наказом МОЗ України  від 03.04.2017р. № 360 (зі змінами), та беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки», а саме досліджено застосування 101,0 тис. цін на лікарські засоби. 

Для попередження необґрунтованого зростання тарифів на комунальні послуги та упередження порушень державної дисципліни цін спеціалістами прийнято участь в роботі 10 комісій ініційованих органом місцевого самоврядування з питань формування тарифів на комунальні послуги, тим самим попереджено обрахування споживачів в розрахунку на рік в сумі 2,58 млн. грн.

За для забезпечення цінової стабільності на ринках пального та продовольчих товарів в умовах воєнного стану проведено щотижневі цінові спостереження у суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі на товари, що мають істотну соціальну значущість, тим самим здійснено дослідження динаміки зміни цін у 96 мережевих АЗС та 140 об’єктів роздрібної торгівлі продуктами харчування.

Поряд з тим, повідомляємо, що постаново Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 №650, державне регулювання цін запроваджено на  продовольчі товари вітчизняного виробництва, а саме:

хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне (вищий сорт), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), олію соняшникову рафіновану, яйця курячі категорії С1, птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої), шляхом встановлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) в розмірі не більше як 10 відсотків.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux