За перешкоджання у проведенні перевірок за скаргами споживачів компанія «КОНЦЕРТ ЮА» оштрафована на понад 717 тис. грн
опубліковано 07 серпня 2020 року о 09:28

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві винесли постанову про накладення на ТОВ «КОНЦЕРТ ЮА» стягнень, передбачених статтею 23 Закону України «Про захист прав споживачів», на загальну суму 717 716 грн 94 коп.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан зазначив, що вжиття такого західу пов’язано з тим, що ТОВ «КОНЦЕРТ ЮА» створював перешкоди службовим особам центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

Численні звернення від споживачів стосовно відмови ТОВ «КОНЦЕРТ ЮА» повертати кошти за придбані квитки на концерти, які не відбулися, надходять на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Для вирішення піднятих у зверненнях споживачів питань фахівці столичного управління неодноразово намагалися здійснити перевірку ТОВ «КОНЦЕРТ ЮА».  Однак представники ТОВ «КОНЦЕРТ ЮА» створювали перешкоди фахівцям управління під час проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю), хоч були ознайомлені з метою та характером перевірок.

Зокрема, інспекторам не були надані документи, пояснення, довідки, відомості та матеріали з питань, що виникають під час державного нагляду (контролю).  Цим були порушені вимоги статті 11 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». За такі дії передбачена відповідальність згідно з пункту 8 частини першої статті 23 Закону України «Про захист прав споживачів».

Як зазначив начальник Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Дмитро Тихомиров, що не втрачають можливості довести свою правоту в судовому порядку. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, за запитом, можуть надати вичерпні консультації щодо висвітлених у зверненнях питань.

При цьому, споживача буде звільнено від сплати судового збору за позовами, що пов’язані з порушеннями їхніх прав. Крім того, варто наголосити, що тільки суд може визначити розмір моральної (немайнової) шкоди та розмір матеріальних збитків завданих порушенням, яке не дозволяє отримати очікуване, коли одна з сторін договірних відносин не може використати результати договору.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux