Фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Чернігівської області за 6 місяців 2020 року здійснили 411 перевірок на предмет безпечності і окремих показників якості харчових продуктів та ветеринарної медицини.
За результатами здійснених перевірок на 122 суб’єкта господарювання накладені штрафні санкції. Крім того, видано 206 обов’язкових для виконання у визначені строки письмових приписів щодо усунення порушень вимог законодавства та ухвалене 1 рішення про знищення, відкликання та вилучення з обігу харчових продуктів.
Також за І півріччя 2020 року фахівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи здійснили на агропродовольчих ринках області 163856 експертиз зразків продукції.
Від початку запровадження на території України карантинних обмежень, пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції, фахівці Держпродспоживслужби області разом із представниками правоохоронних органів провели 8924 спільні рейди на предмет дотримання суб’єктами господарювання санітарно-епідеміологічних норм і правил та виконання вимог, прописаних у постановах Головного санітарного лікаря України.