Якість та безпечність водопостачання населених пунктів Кіровоградщини на контролі фахівців Держпродспоживслужби
опубліковано 30 березня 2023 року о 12:15

З урахуванням поширення коронавірусної інфекції, а також повномасштабної військової агресії росії на території України, що негативно впливає на загальну санітарно-епідеміологічну ситуацію, питання забезпечення населення якісною та безпечною питною водою – одне з найпріоритетніших. Тому фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини постійно проводять обстеження об’єктів централізованого й нецентралізованого водопостачання населених пунктів області.

З приводу здійснення таких заходів пройшла робоча онлайн-нарада начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Олени Черненко з профільними спеціалістами територіальних підрозділів.

Під час спілкування доповідач зазначила, що обстеження значної кількості джерел та мереж водопостачання дає можливість визначити проблемні питання і розглянути шляхи їх вирішення спільно з органами місцевої виконавчої влади та самоврядування. Водночас здійснюється контроль за виконанням ухвалених в минулому році рішень та наданих пропозицій. Зокрема, за результатами такої співпраці вдалося досягти певних результатів: визначити балансоутримувачів громадських колодязів; здійснити інвентаризацію громадських колодязів, провести ремонтні роботи, очищення та дезінфекцію колодязів для покращення якості питної води.

Що стосується комунальних підприємств, які надають послуги з централізованого водопостачання населенню, важливим питанням є здійснення виробничого контролю якості питної води відповідно до технічного регламенту, вжиття заходів реагування при відхиленні від нормативних показників та контроль за проведенням таких заходів.

Також на нараді обговорили питання щодо стану об’єктів водовідведення в області та їх вплив на довкілля, зокрема джерела водопостачання. Наразі ситуація з мережами водовідведення в населених пунктах є значимою, особливо в частині технічних можливостей функціонування та очищення, знезараження стічних вод від населення, що нерідко стає приводом для звернень громадян до Держпродспоживслужби та органів влади.

Наприкінці фахівці визначили завдання для подальшої роботи щодо забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя регіону

На малюнку зображені учасники наради На малюнку зображені учасники наради На малюнку зображені учасники наради
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux