Протягом березня спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели низку нарад для керівників відділів освіти та персоналу освітніх закладів щодо організації якісного та безпечного харчування дітей.
В ході проведення заходів присутні розглядали питання:
Спеціалісти Держпродспоживслужби надали роз’яснення щодо гігієнічних вимог стосовно поводження з харчовими продуктами; запровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP); контролю постачальників харчових продуктів.
Під час обговорення присутні отримали відповіді на свої запитання, рекомендації щодо вирішення проблемних питань та пам'ятки.
Окрім того, фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь в комісійних обстеженнях функціонуючих харчоблоків закладів загальної середньої освіти та ЗДО. За результатами комісійних обстежень проводиться паспортизація харчоблоків із зазначенням потреби у проведенні ремонтних робіт, поновленні або заміні технологічного та холодильного обладнання, посуду тощо.