В Київській області продовжують долати руйнівні наслідки російського вторгнення
опубліковано 07 червня 2022 року о 17:10

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області в період активних бойових дій на Київщині виконували надважливу роботу, контролюючи санітарно-епідемічну та епізоотичну ситуацію в області. Зокрема, проводячи заходи з утилізації залишків зіпсованих харчових продуктів та виявлених трупів тварин на постраждалих від обстрілів територіях. Ця робота продовжується і сьогодні спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Як розповів в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Роман Гаврілов, від ворожих обстрілів зазнали руйнувань деякі підприємства Київщини. Для запобігання екологічної катастрофи та попередження наслідків техногенного характеру фахівці Держпродспоживслужби були залучені до утилізації залишків харчових продуктів на складах для зберігання замороженої продукції, що були зруйновані внаслідок обстрілів, а також загиблих тварин.

Так, у середині березня внаслідок обстрілу в Броварському районі були зруйновані склади для зберігання замороженої продукції (м’яса птиці, риби), що належать ТОВ «ТЕХЕНЕРГОТРЕЙД». За участі фахівців Держпродспоживслужби утилізовано більше 14 тисяч м3 залишків зіпсованої продукції.

Ще одне підприємство, постраждале на Київщині від ракетного обстрілу – ТОВ «ФІШЕРР», розташоване у Фастівському районі. Через обстріли на підприємстві були зруйновані морозильні склади та частина морозильних приміщень. Майже 1000 тонн харчових продуктів, які зберігалися на складах, довелося знищити. Наразі проведено заключну дезінфекцію приміщень та території, де зберігалася продукція.

Окрема робота проводилась з виявлення трупів різних видів тварин і птиці, що загинули внаслідок обстрілів та руйнувань тваринницьких приміщень, де вони утримувалися.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області зафіксовані факти загибелі коней, великої рогатої худоби, свиней, зоопаркових тварин та птиці (кури, перепела, страуси, екзотична птиця) в приватному секторі, а також в спеціалізованих господарствах на територіях деокупованих населених пунктів. З початку військового вторгнення утилізовано 958 трупів тварин та 375,5 тис голів загиблої птиці. Наразі у господарствах проводяться ремонтні роботи, очистка території та дезінфекція.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux