У рамках розробки єдиної цифрової системи представники Держпродспоживслужби та партнери здійснили робочу поїздку на Львівщину
опубліковано 15 серпня 2024 року о 17:58

У рамках дводенного робочого візиту на Львівщину представники Фонду Східна Європа та BRDO в межах проєкту «Підтримка цифрової трансформації» спільно з представниками Держпродспоживслужби ознайомились з практичною діяльністю Західного міжрегіонального головного управління Держпродспоживслужби на державному кордоні, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, регіональної лабораторії, лікарні ветеринарної медицини, а також поспілкувались із бізнесом. Головна мета робочої поїздки – ознайомитися з практичною стороною функціонування органів служби на місцях та зрозуміти, як послуги, що надаються сьогодні, можна оцифрувати в рамках єдиної інформаційної системи та забезпечити швидку і якісну взаємодію держави з бізнесом.

У перший день делегація поспілкувалась із фахівцями міжрегіонального управління, яке забезпечує здійснення імпортно-експортних операцій на кордоні. Також відвідали відділ прикордонного інспекційного контролю «Краківець» та митний термінал «Муроване», де мали змогу побачити поетапну роботу інспекторів при опрацюванні документації, яка надається імпортером для ввезення товару на територію України, а також функціонал інформаційних систем, в яких сьогодні вони працюють. Це, зокрема, Єдине вікно для міжнародної торгівлі та система “Ветконтроль”.

«Ми детально ознайомились з процесом імпорту продукції: від ключових кроків, які здійснюють фахівці Держпродспоживслужби, до роботи інформаційних систем. Для спрощення процедур необхідно якнайшвидше впроваджувати єдину цифрову систему, яка усуне дублювання дій фахівців у паперовій та електронній формах. А відтак — оптимізує багато інших процесів», – наголосила радниця Голови Держпродспоживслужби, керівник напрямку дерегуляції та підтримки бізнесу в межах проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, Фонд Східна Європа Соломія Старосольська.

Наступного дня у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області, відбулася нарада за участю представників всіх районних управлінь області та керівників структурних підрозділів управління. Обговорювалися проблемні питання, зокрема щодо реєстрації потужностей та видачі експлуатаційних дозволів. Для розуміння практичного процесу надання послуг делегація також відвідала Львівське районне управління Держпродспоживслужби, Львівську регіональну лабораторію, яка проводить лабораторні дослідження (випробування) харчових продуктів тваринного та рослинного походження, кормів, побічних продуктів тваринного походження, а також Львівську державну лікарню ветеринарної медицини.  

«Це дало нам чітке розуміння процесів, що пов’язані з роботою ветеринарних лікарів, а також співробітників лабораторії в напрямку їх оцифрування. Працювати є над чим, починаючи від технічного забезпечення самих управлінь Держпродспоживслужби та  лабораторії, до оптимізації їх взаємодії з центральним апаратом Держпродспоживслужби. Цей напрям стане наступним для можливої цифровізації послуг після запуску цифровізації реєстрації потужностей та експлуатаційних дозволів», – зазначив директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби  Ігор Лоцкін.

Візит завершився відвідуванням підприємства ТзОВ «Лембергміт», де розглядалися питання простежуваності продукції та можливості впровадження відповідних проектів на національному рівні. Саме забезпечення простежуваності є одним із ключових завдань Держпродспоживслужби. Цей інструмент допоможе захистити права споживачів, які будуть впевненими у безпечності продукції, адже вона перевірятиметься на всіх етапах - від вирощування тварин до продажу напівфабрикатів у супермаркетах чи готової продукції у закладах харчування. А держава матиме повну інформацію про продукцію та її виробника. 

Робоча поїздка стала важливим кроком у налагодженні ефективної взаємодії між державними органами та бізнесом для вдосконалення контролю безпечності продукції та спрощення регуляторних процедур на шляху до цифровізації всіх процесів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux