У 2020 році в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за результатами заходів державного нагляду (контролю) було винесено 13 рішень про вилучення з обігу харчової продукції загальною вагою 604,451 кг.
Причиною вилучення стало невідповідне маркування (не вказано дату виготовлення та термін придатності), відсутність супровідної документації, що вказувала б на походження сировини. До того ж частина продуктів та сировини була протермінованою. Отож рішення про вилучення продукції з обігу були винесені стосовно двох закладів громадського харчування та одного торговельного закладу в м. Кропивницький, а також одного лікувального закладу м. Знам’янка.
Під час перевірок фахівці Держпродспоживслужби здійснювали відбір зразків для проведення лабораторних досліджень. За результатами цих досліджень було встановлено 6 випадків фальсифікації молочної продукції (масло, сир твердий) та 2 випадки невідповідності за мікробіологічними показниками (куряче м'ясо). Згідно з рішеннями Головного державного інспектора та Головного державного ветеринарного інспектора в Кіровоградській області цю продукцію було вилучено з двох навчальних закладів у Добровеличківському районі, двох – у Благовіщенському, одного – в Онуфріївському, Маловисківському та Компаніївському районах, а також із торговельних закладів у Світловодському та Олександрійському районах.
Детальніше за посиланням.