На Закарпатті тривають протиепідемічні заходи: за тиждень проведено 1128 заходів контролю, порушення виявлені на 69 об’єктах
опубліковано 26 січня 2021 року о 14:48

Україна, вийшовши з посиленого карантину, повернулася до тих обмежень, які діяли у грудні 2020 року. З 25 січня продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи для закладів освіти, визначені постановою Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року №1236. Згідно з цим документом, на період дії карантину заборонено:

  •  відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами кількістю понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  •  відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
  •  проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно у межах їх повноважень забезпечують контроль за виконанням обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від  09 грудня 2020р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Так, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Закарпатської області спільно з працівниками Національної поліції під час дії адаптивного карантину протягом 18-24.01.2021 року  здійснили 1128 заходів нагляду (контролю). У ході реалізації цих заходів були виявлені порушення на 69 об’єктах, у зв’язку з чим надано 56 приписів керівникам для усунення недоліків та ініційовано складення 15 протоколів про порушення карантинних заходів.  

Зокрема, були перевірені: 463 об'єкти торгівлі продовольчими товарами, порушення виявлено на 28; 109 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, порушення виявлено на 4; 207 закладів громадського харчування, порушення виявлено на 6; 36 перукарень і салонів краси, порушення не виявлено; 32 дошкільні заклади, порушення не виявлено; один заклад загальної середньої освіти, порушення не виявлено; 148 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на 4.

Водночас забезпечується і щоденний контроль за роботою агропродовольчих ринків. За минулий тиждень проведено 132 позапланові перевірки на агропродовольчих ринках з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 27 приписів та пропозиції керівникам ринків, складено 3 протоколи. 

Також  мобільні бригади щоденно здійснюють моніторингові перевірки у вечірній-нічний час закладів громадського харчування (без організації дозвілля) відповідно до обмежень щодо роботи після 22-ї  години та до 7-ї години. За період з 15.01.2021 року по 21.01.2021 року  в області проведено моніторинг 106 закладів громадського харчування порушення не виявлено.

З метою запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV проводиться широка інформаційна робота серед населення. За минулий тиждень проведено 934 заходи.

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину триває.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux