Розпочав роботу Міжнародний Форум «Трансформація продовольчої системи в Україні»
опубліковано 17 жовтня 2023 року о 14:23

Сьогодні, 17 жовтня, на базі Міжнародної організації «International Fund for Agricultural Development» - IFAD (м.Рим, Італія) відкрився Форум «Трансформація продовольчої системи в Україні». У роботі Форуму беруть участь представники державних органів України (у тому числі Верховної Ради України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та ін.), наукових установ, провідних профільних громадських організацій. Делегацію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів очолює заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін.

Під час Форуму кращі міжнародні та українські експерти проаналізують тенденції та наслідки трансформації продовольчої системи України, у тому числі ті, що зумовлені дією воєнного стану, а також обміняються думками щодо перспективних моделей регулювання трансформацій у майбутньому. Вказане стане підгрунтям для вироблення відповідних політичних рекомендацій, у тому числі в контексті подальшої європейської інтеграції України.

Форум організовано Проєктом «Німецько-український агрополітичний діалог» на базі Міжнародного фонду сільскогосподарського розвитку. Цей проєкт працює в Україні з 2006 року та здійснює консультаційну діяльність в питаннях розвитку сталого сільського господарства та сільської місцевості, а також аграрної політики в цілому, грунтуючись на інформації про німецький та міжнародний (в першу чергу європейський) досвід з розробки рамкових аграрно-політичних умов.

За словами Сергія Захаріна, Форум являє собою не лише ефективну модель політичного та галузевого комунікаційного майданчика, а і слугує зразковим інструментом державно-приватного партнерства, до якого залучено широке коло представників громадськості та незалежних фахівців.  

Згідно програми Форуму, українські експерти, у тому числі і представники Держпродспоживслужби, візьмуть участь у численних панельних дискусіях та секційних засіданнях.

«Форум є надзвичайно важливою подією в контексті розширення взаємовигідних партнерських відносин у зовнішньоекономічній сфері українського агробізнесу, зміцнення рівня партнерства між Україною та європейським середовищем, удосконалення адміністративних практик у сферах виробництва та переробки аграрної продукції. Особливо це важливо в умовах широкомасштабної агресії – приділяти увагу підтримці продовольчої безпеки, а також робити все можливе, аби мінімізувати ризики трансформації продовольчої системи, що викликані обставинами воєнного часу. Одначе, не дивлячись на воєнний стан, Україна має конкретні здобутки, у тому числі у сфері цифровизації відповідних управлінських процесів. На Форумі ми плануємо розказати нашим європейським партнерам про конкретні цифрові кейси, які успішно впроваджені в практику роботи українських аграрних ринків. На моє глибоке переконання, по окремих напрямах розбудови каркасу електронної демократії, у тому числі у сферах безпечності харчових продуктів, підтримки ветеринарно-санітарного та фітосанітарного благополуччя, наша країна має світовий пріоритет. Окрім того, Форум дасть змогу розширити бачення щодо перспективних ініціатив повоєнного відновлення агропродовольчої системи», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux