Проведено семінар-навчання для фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щодо проведення протиепізоотичних, профілактичних та оздоровчих заходів
опубліковано 29 вересня 2021 року о 13:59

На виконання доручення Держпродспоживслужби Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було організовано та проведено семінар-навчання з метою поповнення знать, обговорення актуальних, проблемних питань та обміну досвідом серед спеціалістів самостійних структурних підрозділів Головного управління та підпорядкованих державних установ. А також задля забезпечення теоретичної та практичної підготовки фахівців до проведення протиепізоотичних, профілактичних та оздоровчих заходів.

Захід відкрила в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталя Клим. Навчання відбувалось у форматі діалогу та обміну знаннями. В.о. начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини окремо зазначив, що семінари, тренінги, самоосвіта спеціалістів є невід’ємною частиною для продуктивної та ефективної роботи.

Учасниками навчання стали начальники самостійних структурних підрозділів Головного управління, начальники районних, міських державних лікарень ветеринарної медицини та фахівці лікарень, відповідальні за відбір та доставку біоматеріалу, а також спеціалісти Херсонської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби ім. професора Л. С. Ценковського та директори міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби.

Семінар-навчання був поділений на теоретичну та практичну частини.

На теоретичній частині присутні обговорили ризики занесення грипу птиці та територію Херсонської області, епізоотичну ситуацію щодо грипу птиці в Україні та в Херсонській області. Окрему увагу слухачів звернули на заходи з профілактики та ліквідації захворювання, проведення інформаційної кампанії та контроль за птицею в особистих селянських господарствах. Крім того, розглянули досвід країн Європейського Союзу з напрямку законодавства, реагування та планування заходів на випадок надзвичайного стану.

На практичній частині фахівці Херсонської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби ознайомили присутніх з вимогами до відбору біологічного матеріалу, транспортування його до державних лабораторій та оформлення супровідних документів до них.

Увагу учасників практичного навчання звернули на клінічні ознаки та патолого-анатомічні зміни при грипі птиці. Крім того, було практично відпрацьовано порядок розтину трупів птиці.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux