Продовольча безпека та епізоотичне благополуччя – головні теми робочого засідання ICG
опубліковано 21 червня 2024 року о 11:00

Запобігання поширенню сказу на всій території України та забезпечення продовольчої безпеки у часи війни – ключові задачі, які окреслив заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян під час чергового засідання надзвичайної координаційної групи для України (ICG).

Учасники обговорили проєкт плану заходів щодо боротьби зі сказом, а також особливості її застосування в умовах військового стану в Україні. Важливою складовою зазначеного документу є взаємодія всіх державних відомств з реалізації заходів профілактики захворювання.

«Держпродспоживслужба налагодила спільну комунікацію з міжнародними організаціями, яка сприяє вирішенню критичних потреб, пов’язаних із здоров’ям тварин та інших загроз, що виникають для людей, тварин і навколишнього середовища. Завдяки злагодженій роботі вже завершено дистрибуцію та поставку тест-систем для діагностики хвороб тварин для семи лабораторій України, а також розроблено та поширено інформаційні матеріали (буклети та відео) з профілактики сказу, - підкреслив Олег Осіян, - У ці непрості часи для нашої країни підтримка міжнародних організацій та партнерів є надзвичайно важливою.»

Ігор Лоцкін, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини зазначив, що для успішного подолання захворювання тварин на сказ Держпродспоживслужба посилює проведення парентеранальної вакцинації сільськогосподарських та домашніх тварин, особливо під час літнього періоду. Також завершена весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території України шляхом наземного розподілу принад на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях, за допомогою якої було оброблено 153 359,12 км2території України.

Окрім того учасники домовились щодо проведення спільних заходів з обміну досвіду у сфері безпечності харчових продуктів.

Додатково. Надзвичайна координаційна група для України (ICG) була створена на початку повномасштабного вторгнення в Україні, за участі представників ФАО, Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин, ВООЗ, МАГАТЕ, Європейської Комісії та інших світових стейкхолдерів і недержавних організацій, які допомагають Україні. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux