На Запоріжжі презентували Проєкт з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин
опубліковано 22 квітня 2024 року о 14:27

У Запоріжжі презентували Проєкт з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин, який впроваджується за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Міністерства цифрової трансформації України.

У заході взяли участь Михайло Туяхов, т.в.о. начальника управління здоров'я та благополуччя тварин, організації протиепізоотичних заходів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, Віталій Д'яков, в.о. заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, ветеринарні лікарі державних закладів ветмедицини та приватні ліцензовані ветеринарні лікарі.

Головним спікером зустрічі виступив Михайло Туяхов, який роз’яснив основні аспекти Порядку експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2023 року 03.11.2023 р. № 1171.

Проєкт передбачає створення Єдиного державного електронного реєстру для одержання оперативної та надійної інформації про домашніх тварин (собак та котів) і задля забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя.

В державному реєстрі міститиметься інформація про тварин, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта, інформація про власника чи утримувача та інше.

Створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин дасть змогу фіксувати проведення планових вакцинацій, щоб розуміти загальну картину й ухвалювати ефективні управлінські рішення.

Окрім цього, Реєстр передбачає інформування про загублених та знайдених тварин, що значно зменшить кількість безпритульних тварин у країні.

Реєстрація тварин безоплатна й відбуватиметься добровільно.

У проєкті беруть участь не тільки ветеринарні лікарі державних закладів ветмедицини, а й приватні ліцензовані ветеринарні лікарі (ФОПи та лікарі приватних закладів ветеринарної медицини), які спеціалізуються на домашніх тваринах. Вони зможуть працювати з Єдиним державним електронним реєстром і видавати ветеринарні паспорти державного зразка.

В ході заходу присутнім продемонстрували процес реєстрації тварин та презентували VET – систему для роботи ветеринарних клінік та інших надавачів послуг.

Михайло Туяхов надав ґрунтовні відповіді на питання щодо практичного впровадження Проєкту, які були порушені учасниками зустрічі.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux