Спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Чернігівщини продовжують популяризацію знань у сферах карантину і захисту рослин
опубліковано 22 квітня 2024 року о 14:23

Тривають навчально-ознайомчі заняття щодо популяризації знань у сферах карантину і захисту рослин в навчальних закладах Чернігівської області серед дітей шкільного віку. На минулому тижні спеціалістами відділу захисту рослин фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Менджул Людмилою Василівною та Бібою Юлією Василівною були проведені пізнавальні уроки серед учнів 4 класів Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19.

Діти дізналися про небезпеку та шкодочинність карантинних організмів, обмежено поширених на території Україні, їх зовнішні ознаки. Фахівці зосередили увагу школярів на ризиках переміщення рослин та пов’язаних з ними шкідливих організмів при міжнародних подорожах. Мова йшла і про відсутні та обмежено поширені на території України карантинні організми, зокрема ясеневу смарагдову златку, американського білого метелика, амброзію полинолисту та інших, способи їх проникнення та застосування карантинних заходів. Зверталась увага на важливість рослинного світу в житті людей: користі використання лікарських рослин, висаджування дерев при ерозіях грунту, накопичення кисню в навколишньому середовищі, захисті та піклуванні про рослини.

Під час уроків було використано матеріали навчального зошита ФАО «Здорові рослини – здорова планета», продемонстровано підготовлені відділом захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки презентації про шкідливі організми і методи їх обліку за допомогою феромонних пасток. Особливий інтерес допитливих дітей викликала продемонстрована ентомологічна колекція, учні робили фото на згадку.

Також фахівці розповіли про засоби захисту рослин, разом зі школярами дискутували на тему обробки полів хімічними препаратами, доцільність та правильність її застосування. Окремо зупинилися на біологічному методі захисту, який зацікавив учнів.

Час, проведений у школі, промайнув непомітно, учні ставили безліч питань та запрошували фахівців відвідати їх наступного разу з цікавою лекцією.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux