На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби обговорили найбільш актуальні питання щодо роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини
опубліковано 23 вересня 2020 року о 17:10

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Юлій Шимон провів онлайн-нараду з представниками державних ветеринарних лікарень області та спеціалістами відповідних районних структурних підрозділів Держпродспоживслужби.

Учасники заходу розглянули деякі найбільш актуальні на сьогодні питання. Зокрема, йшлося про здійснення контролю за отриманням, зберіганням, використанням, списанням ветеринарних препаратів, отриманих централізовано.

Звернув увагу Юлій Шимон і на правила транспортування та зберігання ветеринарних препаратів, субстанцій, готових кормів, кормових добавок та засобів ветеринарної медицини у ветеринарних аптеках, їх структурних підрозділах, на базах, складах тощо; акцентував на якісному веденні журналу їх отримання і зберігання, а також актів на проведення діагностичних досліджень, вакцинацій, профілактичних обробок, ветеринарно-санітарних робіт.  

Водночас спікер наради наголосив, що відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року із змінами  «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції», від державних лікарень ветеринарної медицини вимагається обов’язково завіряти підписом начальника установи витяги про ідентифікованих тварин у господарстві (в основному ВРХ) та закріплювати їх гербовою печаткою.

Присутні проаналізували протиепізоотичну ситуацію на Закарпатті і стан виконання рішень та заходів з ліквідації неблагополучних пунктів. Як зауважувалося під час наради, потрібно актуалізувати список членів ДНПК при РДА, міськвиконкомах (розпорядження РДА чи виконкому про склад надзвичайної протиепізоотичної комісії).

Учасники зібрання також обговорили пропозиції для підготовки плану державного контролю на 2021 рік. У першу чергу вирішено планувати перевірки експортерів та виробників харчових продуктів: м’ясопереробні, молокопереробні, рибопереробні підприємства, пекарні, а також харчоблоки шкіл та дошкільних навчальних закладів.

До кінця вересня, відповідно до вимог постанови Кабміну № 896 від 31.10.2018р., мають бути складені акти категоризації потужностей, за якими повинна визначатись періодичність інспектувань кожного оператора ринку.

Окремо учасники наради розглянули шляхи вирішення проблем, пов’язаних з проведенням державного контролю при відсутності власника чи уповноваженої особи, та питання всебічного розгляду скарг і заяв.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux