Сьогодні, 23 лютого 2021 року, в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області пройшов онлайн-семінар з директорами приватних релігійних шкіл України.
Головною метою проведення наради стало надання допомоги керівникам приватних релігійних закладів освіти у доцільній розстановці пріоритетів та покращенні матеріальної бази та побутових умов, організації медичного обслуговування та якісного харчування.
Були обговорені питання щодо використання в харчуванні дітей страв з рецептурного збірника Євгена Клопотенка.
Головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ольга Алевська ознайомила учасників з вимогами нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.
У ході наради було задано багато питань стосовно кейтерінгу, вегетаріанського меню для школярів, організації роботи дошкільних відділень та оздоровчої кампанії.
Присутні були вдячні за цікавий матеріал та щире спілкування.
Після закінчення онлайн-семінару на електронні адреси керівників закладів були надіслані діючі накази стосовно харчування, збірник Є. Клопотенка, нові Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, презентація та інші матеріали щодо роботи дошкільних та оздоровчих закладів.