На Полтавщині обговорили питання регулювання чисельності лисиці червоної у дикій природі
опубліковано 09 червня 2023 року о 10:27

08.06.2023 року фахівці Управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області взяли участь у нараді організованою Північно-східним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства.

Мова йшла про підтримання сталого епізоотичного благополуччя щодо сказу тварин в дикій фауні, необхідності проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин, а також про проведення літньої таксації (обліку) мисливських тварин та визначення реальної щільності лисиці червоної на стації її перебування.

На Zoom – нараді начальниця Служби Яніна Аранчій наголосила на важливості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин в дикій природі. Тим паче, з початку 2023 року в області зареєстровано 2 неблагополучних пункти по сказу, де захворіло та загинуло 2 лисиці. З них на сьогодні 1 неблагополучний пункт оздоровлений. А у селі Бережнівка, Білицької селищної територіальної громади Полтавського району, карантинні обмеження зараз тривають та продовжуються оздоровчі заходи.

Іван Климась, начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області зазначив, що проведені кампанії з пероральної імунізації проти сказу серед диких м’ясоїдних тварин на території Полтавської області у період з 2018 по 2021 роки забезпечили зменшення кількості випадків сказу тварин у 4 рази.

Тож, під час наради вирішили про подальшу співпрацю та обговорили необхідність проведення пероральної імунізації м’ясоїдних тварин шляхом ручного розкидання принад, які містять вакцину проти сказу.

Північно-східним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства у 2023 році на території Полтавської області запроваджено проведення літнього обліку мисливських тварин, в тому числі лисиці червоної. Це дасть змогу знати її щільність на Полтавщині та прогнозувати можливість розповсюдження випадків сказу, адже лисиця червона є основним джерелом цього небезпечного вірусу серед тварин.

на фото - 4 людини за столом в кабінеті
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux