На Полтавщині за минулий тиждень перевірено понад 600 суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних заходів
опубліковано 18 серпня 2020 року о 10:52

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області спільно з представниками органів влади та місцевого самоврядування, а також Національної поліції в Полтавській області, продовжують здійснювати перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину, зокрема дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, закладах освіти, у перукарнях та салонах краси, тощо.

За період з 10 по16 серпня 2020 року було перевірено 610 об’єктів: 57 закладів громадського харчування, 222 заклади продовольчої та 141 заклад непродовольчої торгівлі, 19 агропродовольчих ринків, 36 перукарень і салонів краси, 48 дошкільних навчальних закладів, 7 інших об’єктів. Порушення встановлені на 107 об’єктах (19%), що майже на кожному п’ятому об’єкті.

До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 107 приписів (пропозицій), складено 5 адмінпротоколів, у 51 випадку щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 31 випадку поінформовано органи Національної поліції.

Окрім того, 14 серпня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області спільно із працівниками Управління інфраструктури та цифрової трансформації облдержадміністрації, фахівцями відділу з питань транспортних перевезень Полтавського міськвиконкому, Управління патрульної поліції у Полтавській області, Управління Укртрансбезпеки області провели перевірку щодо дотримання суб’єктами господарств карантинних вимог під час перевезення пасажирів у м. Полтава.

У ході перевірки встановлено ряд порушень Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СOVID-19): не проводиться належним чином вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів перед виїздом на маршрут транспортних засобів для перевезення пасажирів, перед початком робочої зміни працівникам не проводять температурний скринінг, у транспортному засобі не достатнє інформування пасажирів щодо профілактики коронавірусної хвороби, у працівників відсутні засоби індивідуального захисту, навчання з працівниками щодо правильного використання засобів індивідуального захисту не проводилося, контейнери для використаних засобів індивідуального захисту відсутні. За результатами перевірки складено адміністративні протоколи на 4 суб’єктів господарювання, які надають послуги перевезення пасажирів.

Моніторингові заходи тривають.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux