Цього літа на Кіровоградщині функціонує лише один дитячий оздоровчий заклад
опубліковано 18 серпня 2020 року о 09:54

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області у складі обласної комісії обстежили дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» в смт. Новоархангельськ. Табір перевірили на готовність до прийому дітей та виконання протиепідемічних заходів під час роботи в умовах карантину.

Цього року ДОЗ «Бригантина» є єдиним закладом в області, що приймає дітей на відпочинок. Робота запланована в одну зміну до 27 серпня. Табір розрахований на 360 дітей, однак, враховуючи карантинні обмеження, планується розміщення лише близько 100 дітей.

Табір має власний пляж на березі р. Синюха. Біля водної частини пляжу облаштована смуга з піску, якого в 2020 році завезено 6 тонн. Водна частина пляжу огороджена пантонами, встановлено кабінки для переодягання та навіси від сонця. Відповідно до результатів лабораторних досліджень вода поверхнева з території пляжу за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам нормативних документів. Також вимогам нормативної документації відповідає пісок (за санітарно-бактеріологічними і санітарно-гельмінтологічними показниками).

Заклад має 3 триповерхові спальні корпуси, але задіяні під час оздоровчої зміни будуть лише два спальні корпуси. В кімнатах заплановано розміщення по 4 дитини, площа в кімнаті на одну дитину складає 5 м².

Працівники оздоровчого закладу забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами на весь період роботи. Організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових рушників в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією. У кожному корпусі та на харчоблоці організовано місця обробки рук спиртовмісними антисептиками, в усіх санвузлах наявне рідке мило та паперові рушники. Також наявні безконтактні термометри та журнали для щоденної фіксації температури тіла працівників та дітей.

Харчоблок оздоровчого закладу забезпечений достатньою кількістю кухонного посуду, інвентарю, який промаркований і використовується лише за призначенням та замінюється при забрудненні. Для зберігання продукції використовується два холодильники та морозильна камера, температурний режим в яких контролюється щоденно за допомогою термометрів та фіксуються у відповідних графіках. На всі харчові продукти, які надходять до харчоблоку та використовуються для приготування страв, наявні сертифікати якості та товарно-транспортні накладні. Двотижневе примірне меню погоджено з Держпродспоживслужбою області.

Керівництво закладу постійно проводить роботу з покращення матеріально-технічної бази, облаштування спальних корпусів згідно з санітарними правилами, організації безпечного та якісного харчування для дітей, дотримання технології приготування страв та правил особистої гігієни працівниками. Тож за результатами обстеження було підписано акт готовності, дитячий оздоровчий заклад вже розпочав роботу. Окрім того, фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини проведуть ще 2 перевірки табору під час його роботи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux