На Кіровоградщині розпочалась дитяча літня оздоровча кампанія
опубліковано 14 червня 2024 року о 12:35

В Кіровоградській області при закладах освіти та позашкільної освіти працюють дитячі табори денного відпочинку та дозвілля дітей. Зокрема пришкільні табори з організацією харчування з 03 червня функціонують у місті Кропивницький, а на території Знам’янської громади їх робота планується з 17 червня.

Окрім цього табори організованого дозвілля різного спрямування з 3-4 годинним перебуванням дітей (без сну та харчування) працюють на територіях Катеринівської, Великосеверинівської, Бобринецької, Пантаївської, Петрівської, Гайворонської, Благовіщенської, Маловисківської, Смолінської, Злинської та Мар’янівської громад.

Також на території Гурівської громади відкрита перша зміна в дитячому таборі оздоровлення і відпочинку «Сонячний» Криворізької міської ради. З 15 червня планується відкриття «Дитячого оздоровчого закладу «Бригантина» в Новоархангельській громаді.

Перед відкриттям таборів спеціалісти районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування комісійно обстежили 27 закладів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі шкіл та позашкільних навчальних закладів та 2 заміські заклади оздоровлення («Сонячний» та «Бригантина»). Обстеження проводилися з метою своєчасної підготовки закладів до прийняття дітей та усунення можливих недоліків у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

В ході обстежень перевірено стан харчоблоків, укриттів, санвузлів на дотримання санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів, умов безпечного перебування під час відпочинку. Також розглядалися питання проходження працівниками обов’язкових профілактичних медичних оглядів; благоустрою територій закладів, на базі яких розташовані табори; організації та дотримання питного режиму; проведення лабораторних досліджень питної води та поверхневих вод водойм; здійснення дератизаційних заходів та ін.

Для забезпечення дітей якісним, повноцінним харчуванням під час оздоровлення фахівці Держпродспоживслужби області здійснювали розгляд та погодження меню, затвердження технологічних карток на готові страви. А безпосередньо під час комісійних обстежень особлива увага зверталась на дотримання умов з приймання, зберігання харчових продуктів (наявність супровідних документів, контроль за термінами використання, температурними режимами в холодильному та морозильному обладнанні, дотримання принципу товарного сусідства, санітарно-гігієнічних вимог у складських та виробничих приміщеннях тощо) та матеріально-технічного забезпечення харчоблоків (наявність проточної води, достатньої кількості мийок, посуду та іншого інвентарю тощо).

За результатами проведених обстежень керівникам закладів та органам місцевого самоврядування надані пропозиції щодо створення належних умов для проходження відпочинку дітей в організованих колективах та

недопущення загострення епідемічної ситуації з гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Для недопущення ускладнення епідемічної ситуації під час оздоровчої кампанії керівникам дитячих таборів необхідно неухильно дотримуватись вимог санітарного законодавства та відповідально виконувати свої обов’язки. Адже саме ефективність оздоровлення є одним із чинників міцного здоров’я дітей у майбутньому.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux