Відбулась зустріч керівництва Держпродспоживслужби з представниками Американської торговельної палати в Україні
опубліковано 14 червня 2024 року о 13:00

До заходу долучились Сергій Ткачук, Голова Держпродспоживслужби,  Олег Осіян, перший заступник Голови Держпродспоживслужби, Володимир Кустуров, заступник Голови Держпродспоживслужби та керівники профільних департаментів.

Технічні умови для експорту продукції власного виробництва, спільні з іншими відомствами заходи з недопущення на вітчизняний ринок фальсифікованої та незаконно ввезеної на територію України продукції, обговорення окремих аспектів забезпечення безпечності харчових продуктів – це неповний перелік питань, що обговорено на зустрічі керівництва Держпродспоживслужби з представниками Американської торговельної палати в Україні (АСС).   

«Підтримка вітчизняного бізнесу в умовах воєнного стану та змін національного законодавства на шляху до членства в Європейському Союзі – в фокусі уваги Держпродспоживслужби, - зазначив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук, - керівництво служби та очільники профільних департаментів постійно співпрацюють з компетентними органами інших країн, відвідують засідання міжнародних профільних організацій і можуть ділитися достовірною інформацією з нагальних питань, які постають перед українськими виробниками та реалізаторами».

Окрему увагу під час заходу приділено заходам боротьби з фальсифікованими споживчими та/або неспоживчими товарами. Попри обмеження заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану, керуючись наказом Мінагрополітики від 03.01.2023 № 5 територіальні органи Держпродспоживслужби за 2023 рік здійснили 87 позапланових заходи державного контролю, пов’язаних з випадками фальсифікації харчових продуктів, з яких 26 заходів - з випадками фальсифікації молочних продуктів. Варто зазначити, що в українському законодавстві відсутнє визначення «фальсифікований харчовий продукт» та «продовольче/харчове шахрайство», тому Держпродспоживслужба стикається лише з наслідками від обігу таких продуктів.

Такі зустрічі сприяють збільшенню рівня взаєморозуміння бізнесу і органів державної влади, адже добробут українського народу та зміцнення національної економіки – наша спільна мета.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux