Полтавщина: відбувся Всеукраїнський семінар «Хвороби риб та гідробіонтів» за участі фахівців Держпродспоживслужби
опубліковано 07 червня 2024 року о 12:11

06 червня 2024 року за ініціативи Держпродспоживслужби і за сприяння Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області відбувся Всеукраїнський семінар «Хвороби рибі і гідробіонтів». Заявлена на зборах тема нині як ніколи актуальна, адже, хвороби риб – гостра проблема у галузі рибництва нашої держави.

Розпочав захід Олег Осіян, перший заступник Голови Держпродспоживслужби. Він закликав присутніх скористатися такою унікальної можливістю спілкування з науковцями з питань захворювання риби і вміти використовувати на практиці новітні технології у боротьбі з інфекційними хворобами риб і мікроорганізмів.

Начальниця Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Яніна Аранчій наголосила, що інфекційні хвороби риб - гостра проблема у галузі рибництва нашої держави. Риба і рибопродукти належать до основних продуктів харчування людей. Тож, необхідність розробки ефективних методів і заходів лікування і профілактики риби постійно зростає.

До Полтави з різних куточків України з’їхалися начальники відділів організації протиепізоотичної роботи та спеціалісти, відповідальні за проведення протиепізоотичних заходів Головних управлінь Держпродспоживслужби областей та м. Києва, фахівці державних лабораторій Держпродспоживслужби, які проводять дослідження риби та інших гідробіонтів, представники наукових та науково-педагогічних установ та виробничих підприємств.

Протягом семінару своїми знаннями ділилися кваліфіковані і фахові спікери - відомі науковці України. Під час семінару, серед іншого, розглянули хвороби риб: опісторхоз, інфекційний гемапоетичний некроз, анізакідоз та інші. Також вивчили питання профілактики та лікування лососевих видів риб за індустріального вирощування. Ознайомилися з особливостями проведення ветеринарно-санітарної експертизи риби на ринках м. Києва та інші питання.

Результати та навички, здобуті під час проведення цього заходу, будуть застосовані профільними фахівцями Держпродспоживслужби під час проведення контрольно-наглядових заходів.

Програма семінару передбачала теоретичну і практичну частину. Тож на останок всі присутні переглянули, як правильно розробляти рибу під час лабораторних досліджень, ділилися думками і ставили запитання. Наостанок всі прийшли до висновку, що подібні зустрічі потрібно проводити частіше!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux