ІТ-фахівці Держпродспоживслужби залучені до виконання сучасних ініціатив у сфері цифровізації
опубліковано 31 серпня 2023 року о 10:30

Заступник Голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін провів черговий онлайн-семінар для IT-фахівців територіальних органів служби.

Під час семінару було опрацьовано нові урядові рішення у сфері цифровізації. Зокрема, йдеться про Постанову Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2023 р. № 798, якою затверджено Порядок використання електронних довірчих послуг в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях державної форми власності; Постанову Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2023 р. № 839, якою затверджено Порядок попередньої ідентифікації віку користувачів веб-сайтів виробників, імпортерів пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронних сигарет; Постанову Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2023 р. № 853, якою затверджено Порядок надання комплексної електронної публічної послуги «єМалятко».

Сергій Захарін повідомив, що Міністерство цифрової трансформації України запустило проєкт, який передбачає можливість створення службового акаунту у Дії. За допомогою службового акаунту можна перевіряти низку цифрових документів, зокрема ID-картку, закордонний паспорт, картку платника податків (РНОКПП), студентське посвідчення, свідоцтво про народження, довідку ВПО, посвідчення водія, техпаспорт, пенсійне посвідчення, посвідку на постійне чи тимчасове місце проживання, COVID-сертифікати.

Окрім того, державним службовцям корисно опанувати курс з цифровізації та роботи з відкритими даними Digitalize Ukraine’s Future, який розміщений на сайті Мінцифри. Відкриті дані — це ключовий складник для створення інноваційних технологій та рішень, які допоможуть усунути корупцію й розв’язати соціальні й економічні виклики. Щоб формувати політику з прозорими механізмами, керівники з цифрової трансформації мають постійно поглиблювати свої знання в цій сфері.

Фахівцям ІТ-підрозділів територіальних органів Держпродспоживслужби запропоновано розповсюдити серед колег інформацію про необхідність дотримання належної «кібергігієни», адже ворог продовжує здійснювати різноманітні кібератаки.

«Держпродспоживслужба та її територіальні органи підготували попередні пропозиції щодо візії подальшого цифрового розвитку в умовах правового режиму воєнного стану. Ми плануємо, зокрема, провести аудит наявного інформаційного потенціалу, включаючи апаратне та програмне забезпечення, а також опанувати новітні інструменти, що дозволяють надавати громадянам та сумлінному бізнесу адміністративні послуги високої якості. Наразі наші фахівці залучені до реалізації відповідних ініціатив, зокрема проводимо відповідні консультації з представниками інших державних органів щодо фінансування необхідних заходів», – наголосив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux