Алгоритм впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР у навчальних закладах Закарпаття обговорили на нараді начальники районних управлінь та структурних підрозділів Головного Управління Держпродспоживслужби.
За словами керівника обласної служби Івана Гуледзи, для забезпечення всіх вимог вказаної системи необхідно ретельно продумати технологічний процес, адже найменше недопрацювання в цьому питанні може мати негативні наслідки, тож на всіх етапах приготування їжі у шкільних та дошкільних їдальнях повинен здійснюватися ретельний контроль.
За його словами, для визначення реального стану справ щодо впровадження системи НАССР в освітніх закладах області планується сформувати спеціальну комісію, до якої, крім спеціалістів Головного управління, входитимуть представники департаменту освіти та охорони здоров’я облдержадміністрації Закарпатської області.
Окремо була приділена увага питанням, пов’язаним з профілактикою захворювань птиці на високопатогенний грип, отруєння бджіл, здійснення депопуляції дикої фауни з метою недопущення поширенню захворювання на сказ та інші небезпечні хвороби, механізму проведення планових (позапланових) заходів державного контролю стосовно додержання закладами освіти вимог законодавства про харчові продукти.
Було наголошено, що при укладанні договорів з постачальником адміністрації освітніх закладів слід звертати увагу на те, чи внесений постачальник у Державний реєстр потужностей, чи наявний у нього реєстраційний/експлуатаційний номер, чи дотримано виконання вимог щодо безпечності та якості харчових продуктів.