Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели понад тисячу обстежень та склали 31 протокол за минулий тиждень
опубліковано 15 грудня 2020 року о 09:28

Протягом минулого тижня (7-13 грудня) фахівці Держпродспоживслужби спільно з представниками Нацполіції та Державною службою України з надзвичайних ситуацій здійснили 1 159 обстежень об’єктів, при 123 обстеженнях виявили порушення протиепідемічних заходів (10,6 %). Суб’єктам господарювання надали 123 попередження щодо дотримання санітарних та протиепідемічних заходів та пропозицій щодо усунення порушень, а також склали 31 протокол про адміністративне правопорушення. Одночасно в 36 випадках проінформовані місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування, в 20 випадках – правоохоронні органи для вжиття додаткових заходів реагування в межах повноважень.

Серед виявлених порушень найчастішими є: допуск відвідувачів без правильно одягнутої захисної маски; неповне використання працівниками засобів індивідуального захисту (маски, рукавички, а також захисні екрани); відсутність дезінфікуючих засобів; перед початком роботи не проводиться температурний скринінг працівників; використання багаторазових рушників та брускового мила для особистої гігієни працівників; не поновлюються розмітки соціальної дистанції в закладах для дотримання відвідувачами правил тощо.

Такі порушення зафіксували на агропродовольчих ринках, в перукарнях та салонах краси, на об’єктах торгівлі продовольчими/непродовольчими товарами та в закладах громадського харчування. Найменше порушень виявляється в закладах освіти, на громадському транспорті.

Від початку введення карантину на території України фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили 35 532 обстеження суб’єктів господарювання, виявили порушення при 6 066 обстеженнях (17,1%). За порушення карантинних вимог суб’єктам господарювання надано 6 066 попереджень та пропозицій щодо їх усунення, а також складено 250 протоколів за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину людей).

Моніторингові обстеження закладів торгівлі та надання послуг, інших об’єктів здійснюються відповідно до постанови Кабміну від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами). Робота продовжується, оскільки систематичність і наполегливість призводять до зменшення порушень карантинних заходів, а отже - захворюваності людей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux