Дніпропетровщина: нарада-семінар з працівниками відділу освіти Черкаської територіальної громади
опубліковано 16 травня 2024 року о 14:00

Відділом освіти, культури, молоді та спорту Черкаської селищної ради за участі фахівців відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новомосковського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проведено семінар-нараду з керівниками, відповідальними особами за організацію харчування та медичними працівниками закладів освіти Черкаської селищної територіальної громади.

Слід зазначити, що на території громади розташовано 4 заклади освіти (два дошкільні заклади та два заклади загальної та середньої освіти), які в навчальному 2023-2024 році працювали за очною формою навчання. Цей рік був досить насичений та результативний. Наразі, поряд із вирішенням нагальних питань його завершення, освітня спільнота громади працює над підготовкою до нового 2024-2025 навчального року, зокрема і над організацією якісного, безпечного та збалансованого харчування у закладах освіти.

Нараду-семінар розпочала начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Черкаської селищної ради Олена Кайрюкштіс презентацією заходів у рамках впровадження Програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування, затвердженої рішенням Черкаської селищної ради від 14 березня 2024 року №505/39/УІІІ «Про затвердження Програми реалізації в Черкаській селищній територіальній громаді Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2024-2027 роки».

Фахівці державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новомосковського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області під час семінару пропрацювали основні аспекти складання примірного чотиритижневого сезонного меню, особливо акцентуючи увагу на неухильному дотриманні вимог Постанови КМУ від 24 березня 2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Одним із ключових питань семінару було впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Під час заходу враховано досвід організації харчування на час дії правового режиму воєнного стану, забезпечення безпекової складової освітнього процесу, опрацьовано питання щодо дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (наказ МОЗ від 25.09.2020 №2205) та Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (наказ МОЗ від 24.03.2016 №234).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux