Дніпропетровщина: моніторинг організації шкільного харчування у ЗЗСО «Солонянський ліцей»
опубліковано 16 травня 2024 року о 15:21

Фахівцями Дніпровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проведено моніторингове обстеження ЗЗСО «Солонянський ліцей» Солонянської територіальної громади.

Особливу увагу приділено стану організації харчування дітей, матеріально-технічному забезпеченню, дотриманню належної гігієнічної практики під час приготування страв відповідно до погоджених Держпродспоживслужбою сезонних меню, дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

У навчальному закладі виконуються норми харчування, фактичне меню та асортимент буфетної продукції відповідають узгодженим. При роботі персонал дотримується вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів, обмежень щодо вмісту солі, цукру та жирів у готових стравах та наповнення «тарілки здорового харчування».

При опитуванні учнів щодо якості харчування у шкільній їдальні більшість школярів відмітила, що страви, які готують кухарі, смачні. Найбільше дітям подобаються нагетси, салати, гречка, булочки з маком, какао. Таким чином, можна сказати, що страви, які люблять учні споживати у школі, відносяться до «тарілки здорового харчування». Фахівцями управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства надано поради адміністрації закладу й класним керівникам щодо необхідності проведення інформаційної роботи з батьками про важливість виховання культурно-гігієнічних навичок під час споживання їжі та забезпечення здорового харчування дітей.

Ознайомитись з чотиритижневим меню можна на інформаційному стенді навчального закладу в батьківських куточках, а також в соціальній мережі, на вебсайті закладу та батьківських чатах.

За ініціативою управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області керівництвом навчального закладу проводиться анкетування батьків щодо персональних харчових звичок та оцінювання якості організації харчування учнів у школі. Отримані результати після опрацювання в подальшому будуть використані для поліпшення організації харчування та розширення меню.

Під час здійснення моніторингового обстеження з персоналом харчоблоку, медичними працівниками, відповідальними особами за організацію харчування ліцею проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу про дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами задля уникнення ризиків виникнення спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux