Держпродспоживслужба здійснює цифрові трансформації у сфері ідентифікації тварин
опубліковано 02 жовтня 2023 року о 17:28

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та начальник Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Борис Перейма відвідали Державне підприємство «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», де ознайомилися зі станом цифровізації управлінських процесів, а також поспілкувалися з командою розробників програмних продуктів.

Представникам Держпродспоживслужби було презентовані ключові результати роботи Державного підприємства «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин».

В ході робочого візиту основну увагу приділено подальшій цифровізації процесів ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби, овець, кіз, свиней та коней, реєстрації господарств, переміщень, забою та утилізації тварин, а також розвитку інструментів електронної бази даних Єдиного державного реєстру тварин.

Директор державного підприємства Юрій Зоц зазначив, що під час розробки й налагодження цифрових процесів, які регулюють проведення ідентифікації та реєстрації тих чи інших видів тварин, було враховано основні положення законодавства Європейського Співтовариства та досвід європейських країн. Використання цифрових технологій дозволяє підприємству у повному обсязі забезпечити потребу у маркуванні вушних ідентифікаційних бирок, а також розширити перелік послуг, що надаються. Таким чином забезпечуються комфортні умови для бізнесу, що працює у сфері тваринництва, у тому числі скорочується час на отримання необхідних дозвільних документів на перевезення тварин.

«Наше завдання – забезпечення відстеження обігу сільськогосподарських тварин, спрощення і пришвидшення процедур їхньої реєстрації. Нині реалізується технологія «Персональний кабінет Єдиного державного реєстру тварин», яка дає можливість перевести в цифровий формат подачу трьох видів реєстраційних документів. Крім того, власники тварин зможуть зробити замовлення засобів ідентифікації в електронному вигляді. Ідентифікація тварин, що впроваджується на державному рівні, є одним із ключових інструментів, що застосовуються у світі задля відстеження походження тваринницької продукції на всіх етапах. Приємно відзначити, що над процесами цифрової трансформації працює професійна команда професіоналів, яка володіє сучасними методиками розробки програмних продуктів», зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux