Держпродспоживслужба постійно взаємодіє з міжнародними організаціями задля запровадження в системі державного управління та серед українських товаровиробників провідних світових практик.
Так, за результатами наради керівництва Держпродспоживслужби з фахівцями Міжнародної фінансової корпорації IFC (International Finance Corporation) в рамках Глобальної платформи IFC з питань безпечності харчових продуктів була досягнута домовленість стосовно підписання Меморандуму про співробітництво, що гарантує отримання нових інструментів вдосконалення системи контролю. Також буде здійснено переклад на українську мову деякі розділи Практичного посібника для побудови надійної системи управління безпечністю харчових продуктів, ознайомитись з англомовною версією якого можна за посиланням.
Згаданий довідник містить практичні рекомендації для бізнесу, зокрема малих та середніх підприємств щодо впровадження системи аналізу ризиків НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points. Ці рекомендації також будуть використовуватися державними ветеринарними інспекторами та державними інспекторами при підтримці суб'єктів господарювання у впровадженні системи НАССР на харчовому виробництві.
Також, обговорювались перспективи щодо проведення аналізу нормативно-правової бази у сфері безпечності харчових продуктів за допомогою Посібника IFC для перевірки: Політики та регуляторних аспектів безпечності харчових продуктів, збагачення харчових продуктів, продовольчих втрат та відходів, а також продуктів тваринного походження.