Держпродспоживслужба виконує технічні роботи з удосконалення цифрових механізмів реєстраційних процедур операторів ринку
опубліковано 05 серпня 2024 року о 12:44

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів нараду-семінар з питань подальшого удосконалення цифрових механізмів державної реєстрації операторів ринку та їхніх потужностей.

У заході взяли участь програмісти, директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Петро Пешко, а також відповідальні працівники Держпродспоживслужби.

Тема зустрічі: “Імплементація положень наказу Мінагрополітики від 15.02.2024 № 431 «Про затвердження Порядку державної реєстрації потужностей та Порядку ведення державного реєстру операторів ринку та їхніх потужностей», який набув чинності 24 липня.”

Сергій Захарін повідомив, що зазначеним наказом внесено зміни до форми Заяви про державну реєстрацію потужностей. А тому необхідно провести додаткові технічні роботи, аби всі доступні інструменти електронної реєстрації відповідали визначеним нормативно-правовим процедурам. Це дасть можливість застосувати уніфікований підхід до виконання реєстраційних формальностей.

Наразі можливість державної реєстрації оператора ринку в електронному вигляді тимчасово недоступна. Для проведення державної реєстрації потужностей доцільно звертатися до територіальних органів Держпродспоживслужби або до Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Про можливість здійснення електронної реєстрації буде повідомлено додатково. Очікується, що технічні роботи триватимуть до кінця серпня.

За словами Сергія Захаріна, виконання вказаних завдань є одним із чинників для виконання вимоги про простежуваність харчових продуктів, що можливо досягти за рахунок впровадження сучасних цифрових рішень.

«Ключова мета цифровізації Держпродспоживслужби – це підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Послуги надаються за уніфікованими протоколами, у мінімально необхідні строки. В першу чергу – за рахунок усунення «бюрократичного фактора». Цифровізація дозволяє спростити адміністративний процес, усунути бюрократичні перепони, значно скоротити час обробки запитів і ухвалювати виважені державні рішення на основі об’єктивної інформації. Ця робота є складовою виконання великого завдання щодо розбудови системи електронної демократії в нашій країні. Крім того, ми враховуємо рекомендації наших міжнародних партнерів, адже в країнах ЄС напрацьовано вагомий досвід моніторингу безпечності харчових продуктів на всіх етапах технологічного ланцюжка. Нашим орієнтиром є вимога про простежуваність харчових продуктів, і це завдання в сучасних умовах можна виконати тільки за рахунок впровадження передових цифрових технологій. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів готова і надалі в межах компетенції здійснювати всі необхідні заходи, спрямовані на подальше впровадження цифрових реформ», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux