Держпродспоживслужба та Миколаївський національний аграрний університет домовилися активізувати освітнє співробітництво
опубліковано 22 серпня 2023 року о 15:43

 Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін відвідав Миколаївський національний аграрний університет, де ознайомився з матеріально-технічною базою університету, станом лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, фітосанітарної справи та ін.

В ході візиту Сергій Захарін розповів представникам керівництва університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Зокрема, у 2022 році проведено реєстрацію 14120 потужностей (що вдвічі більші, аніж за попередній рік), не допущено до реалізації майже 48 тисяч тонн небезпечних м’яса та субпродуктів, успішно проведено перемовини щодо відкриття нових ринків для української сільськогосподарської продукції.

Пан Захарін акцентував увагу на можливостях освітнього співробітництва. Зокрема, кращі студенти університету мають змогу проходити практику на підвідомчих підприємствах Держпродспоживслужби, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом.

Також йшлося про перспективи подальшого цифрового розвитку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Велика увага приділяється адмініструванню електронних реєстрів, які використовуються Держпродспоживслужбою та її територіальними органами. Постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

В практиці роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів використовується система «Ветконтроль», яка забезпечує побудову єдиного інформаційного простору для вирішення всього спектру задач ветеринарного контролю, що є запорукою підтримки належного рівня безпечності харчових продуктів тваринного походження.

Ректор університету В’ячеслав Шебанін розповів про новітні наукові розробки, які можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів), наголосив на високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами, а також запевнив про готовність до реалізації спільних освітніх проєктів.

Сергій Захарін та В’ячеслав Шебанін обговорили можливості використання наукових результатів щодо ліквідації або мінімізації негативних наслідків вибуху на Каховській ГЕС, зокрема в частині відновлення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення, а також поліпшення фітосанітарного благополуччя.

«Важливий орієнтир роботи Держпродспоживслужби – підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Для цього розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові інструменти, зокрема електронні реєстри, а також модернізуються відповідні сервіси електронної демократії. Вже зараз майже три чверті звернень і запитів громадян находять до нас в електронній формі. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Миколаївського національного аграрного університету, домовились про активізацію співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів та її цифровізації. Переконаний, що наукове і освітнє співробітництво буде ефективним, оскільки ми маємо спільне розуміння наявних викликів, а також актуальності тих завдань, які стоять перед нами», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux