Держпродспоживслужба та Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку налагоджують співробітництво у сфері цифрових трансформацій
опубліковано 18 вересня 2023 року о 11:34

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін відвідав Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку (м. Одеса), де ознайомився з матеріально-технічною базою університету, станом наукового та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців у сфері захисту прав споживачів, метрології, цифрової трансформації, кібербезпеки та ін.

В ході візиту Сергій Захарін презентував представникам керівництва університету ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Також йшлося про стратегічні орієнтири подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби. Наголосив, що велика увага приділяється адмініструванню електронних реєстрів, які використовуються службою та її територіальними органами. Постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

В практиці роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виникає необхідність підтримувати в актуальному стані ефективні технології інформаційної безпеки, у тому числі у сфері кіберзахисту, оскільки ворог постійно здійснює різноманітні інформаційні атаки та намагається нанести шкоду інформаційним системам.

Пан Захарін акцентував увагу на можливостях освітнього співробітництва. Зокрема, кращі студенти університету мають змогу проходити практику на підвідомчих підприємствах Держпродспоживслужби, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом.

Під час робочої зустрічі йшлося про інструменти апробації наукових розробок науковців університету з питань цифрової трансформації та кібербезпеки, а також подальше впровадження цих розробок в практику роботи Держпродспоживслужби.

Ректор університету Олександр Назаренко презентував новітні наукові та інноваційні розробки, що можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів), а також при реалізації політики у сфері кіберзахисту.

Члени ректорату університету повідомили про високу зацікавленість у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами, а також запевнили про готовність до реалізації спільних освітніх проєктів.

Сергій Захарін та Олександр Назаренко обговорили можливості використання наукових результатів при формуванні проведення аудиту інформаційних систем, усунення їхньої вразливості, підвищення надійності роботи обладнання, застосування технічних методів зменшення навантаження на роботу апаратури.

«Важливий орієнтир роботи Держпродспоживслужби – підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Для цього розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові інструменти, зокрема електронні реєстри, а також модернізуються відповідні сервіси електронної демократії. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку, у першу чергу – через залучення до роботи кращих випускників. Домовились про налагодження співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів та її цифровізації. Найближчим часом проведемо спільні консультації з широкого кола питань підтримки інформаційної безпеки», – зазначив Сергій Захарін.

Будуємо цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux