Держпродспоживслужба розширює арсенал освітніх інструментів для підвищення кваліфікації фахівців ветеринарної справи
опубліковано 02 травня 2024 року о 15:17

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, на базі якого провів засідання круглого столу з питань якості освітньої діяльності в частині підвищення кваліфікації фахівців у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

До викладацької роботи залучаються найкращі фахівці у сфері лабораторної діагностики, ветеринарно-санітарного благополуччя, безпечності харчових продуктів: науковці (у тому числі 7 докторів наук), представники міжнародних та вітчизняних дослідницьких організацій, досвідчені експерти і практики, керівники підприємств та установ.

Під час засідання було ретельно опрацьовано пропозиції щодо подальшого стратегічного розвитку освітньої діяльності інституту, зокрема в частині підвищення кваліфікації фахівців у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Виконуючий обов’язки директора Інституту Олександр Піщанський повідомив, що колектив має наміри суттєво підвищити ефективність наукової та освітньої діяльності, оскільки серед стейкхолдерів і партнерів відчувається висока зацікавленість у цих результатах.

Заступник директора Інституту Тетяна Патика надала докладну інформацію про ідеї щодо подальшого розширення освітніх програм, які розробляються з урахуванням потенційного попиту.

Сергій Захарін запропонував широко використовувати в освітньому процесі сучасні інформаційно-комунікаційні технології, які довели свою високу ефективність при організації дистанційної форми навчання. Також слід опрацювати додаткові можливості використання «гнучких» механізмів опанування теоретичного матеріалу, маючи на увазі можливість підвищення кваліфікації фахівців із застосуванням індивідуальних освітніх траєкторій.

Окрім того, Сергій Захарін ознайомився із матеріально-технічною базою, яка використовується в освітньому процесі, оглянув спеціалізовані аудиторії для проведення занять, лабораторне та освітнє обладнання, бібліотеку, музейну експозицію.

«Підвищення кваліфікації для фахівців ветеринарної безпеки та сфери безпечності харчових продуктів має здійснюється із застосуванням сучасного освітнього обладнання та сучасних цифрових інструментів. Програми навчання передбачатимуть опанування слухачами актуальних компетентностей. Йдеться, зокрема, про вивчення змін до нормативно-правових актів, нові стандарти і регламенти, рішення міжнародних органів тощо. Також обов’язково опрацьовується матеріал у сфері інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій, оскільки наші реєстри постійно розвиваються. Робота органів Держпродспоживслужби за багатьма напрямами вже зараз відповідає вимогам директивних документів Євросоюзу, але ми маємо забезпечити вивчення та сумлінне застосування цих документів українськими фахівцями», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux