Держпродспоживслужба проводить підготовчу роботу до модернізації офіційного вебпорталу
опубліковано 02 травня 2023 року о 14:12

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розпочинає роботи з модернізації офіційного вебпорталу. Ключова мета: зробити сайт максимально зручним і корисним, який оперативно і об'єктивно висвітлюватиме результати діяльності Служби. При цьому змістовне наповнення вебпорталу має відповідати реальним запитам суспільства, громадян і сумлінного бізнесу. Нині триває перший етап – опрацювання конкретних пропозицій, спрямованих на реалізацію ключових модернізаційних трансформацій.

Безсумнівно, до цієї роботи мають долучитися, окрім профільних фахівців Держпродспоживслужби, і зовніші стейкхолдери, зокрема представники громадськості, незалежні експерти, користувачі інформації.

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін провів робочу зустріч із представниками профільних громадських організацій, під час якої обговорювалися подальші кроки щодо модернізації офіційного вебпорталу Держпродспоживслужби.

Сергій Захарін нагадав, що чинними нормативно-правовими актами передбачений перелік обов’язкової інформації, яка має оприлюднюватися на офіційному вебпорталі державного органу. Натомість, на вебпорталі також може оприлюднюватися і інша актуальна інформація, яка висвітлює певні аспекти діяльності органу, а також відомості, що представляють значний суспільний інтерес. В той же час вебпортал має бути зручним, аби користувачі могли легко і швидко знаходити необхідну інформацію, використовуючи будь-який гаджет.

Голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі Віталій Башинський та інші представники громадськості подякували за організацію робочої зустрічі та внесли низку пропозицій, спрямованих на подальшу модернізацію сайту. Зокрема, запропоновано оприлюднювати на вебпорталі найбільш цікаві проєкти з будівництва потужностей в різних галузях переробної промисловості. Особливо це актуально для малих підприємств та підприємців, які не мають значних інвестицій на проєктні роботи.

«Офіційний вебпортал Держпродспоживслужби виступає основним інструментом широкої комунікації із суспільством, громадянами та сумлінним бізнесом. Але ми маємо чітко усвідомлювати інформаційні потреби наших користувачів. Ми закликаємо долучитися до роботи з модернізації офіційного вебпорталу всіх небайдужих фахівців, в першу чергу з профільних громадських організацій, адже саме вони найкраще знають про наявні потреби», – зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

на малюнку зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux