Держпродспоживслужба як потужний роботодавець бере учать у формуванні вимог до сучаних професіоналів
опубліковано 08 квітня 2024 року о 11:00

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін взяв участь у роботі круглого столу на тему: «Роль сумлінного роботодавця у підготовці висококваліфікованих кадрів», що відбувся на майданчиках Національного лісотехнічного університету України (м. Львів).

Сергій Захарін повідомив, що нині Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка є потужним роботодавцем, значно активізувала співробітництво з закладами вищої освіти. Зокрема, проведено робочі зустрічі щодо залучення кращих студентів на практику до територіальних органів, підприємств та установ системи Держпродспоживслужби, організовуються навчальні екскурсії до інститутів та лабораторій, провідним університетам запропоновано ініціювати програми дуальної освіти.

Представник Держпродспоживслужби також нагадав, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 року № 379 затверджено Положення про післядипломну освіту та інші форми підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини. Наразі опрацьовується питання створення відповідних навчальних планів та програм, а також навчально-методичних матеріалів.

Одначе, не дивлячись на вжиті заходи, проблема забезпечення системи Держпродспоживслужби кваліфікованими кадрами залишається актуальною.

Ректор національного лісотехнічного університету України член-кореспондент Національної академії наук України, доктор економічних наук, професор Володимир Загорський розказав про здобутки у сфері підготовки кадрів для відновлення економіки України. Науково-педагогічний колектив університету взяв на себе лідерство в частині розробки інноваційних за змістом освітніх програм (у тому числі у сферах лісового господарства, захисту рослин, екології, цифрових технологій та ін.). На кафедрах впроваджується концеція формування у студентів сучасного мислення, яка дозволяє окрім набуття професійних компетенцій виховувати бережливе ставлення до природи, озброювати фахівців практичними навичками щодо культури праці, формувати потреби економічного аналізу, бачення перспективи, вчити оволодівати основами наукової організації праці.

Володимир Загорський звернув увагу, що на факультетах та кафедрах регулярно відбуваються зустрічі з представниками організацій-роботодавців різних галузей.

Сучасні роботодавці мають активно взаємодіяти із закладами освіти, формувати запит на фахівців, їхні компетентності. З іншого боку, університет має бути орієнтований на задоволення конкретних потреб національного господарства. Не можна забувати, що сучасний фахівець будь-якої професії повинен володіти, окрім іншого, цифровими навичками, які використовуються в реальній практиці. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтримує зусилля закладів вищої освіти по подальшому впровадженню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Окрім того, ми охоче беремо участь у всіх можливих активностях, які передбачають опанування студентами сучасних програмних продуктів у сфері безпечності харчових продуктів. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Національного лісотехнічного університету України, домовились про посилення співробітництва у реалізації освітніх проєктів», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux