Спеціалісти Чернігівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів успішно взяли участь у тренінгу «Основи ПЛР та контролю якості ПЛР-досліджень». Захід був організований та проведений за сприяння Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні на базі Комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради.
Учасники тренінгу отримали глибокі знання та практичні навички від провідних експертів щодо основ полімеразної ланцюгової реакції, методів екстракції нуклеїнових кислот, методів пробопідготовки зразків для дослідження методом ПЛР та контролю якості досліджень.
За ініціативою та за підтримки директора лабораторії Ірини Сероштан спеціалісти відділів постійно поповнюють свої знання, підвищують кваліфікацію для забезпечення стабільно високої якості лабораторних послуг не тільки з діагностики інфекційних хвороб, а також за багатьма показниками у сфері безпеки харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019.