Держпродспоживслужба в Луганській області здійснює державний нагляд за дотриманням вимог протиепідемічних заходів
опубліковано 01 грудня 2021 року о 14:00

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.10.2021 року № 41 на території Луганської області 30 жовтня 2021 року з 00 годин встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

З метою посилення контролю за виконанням протиепідемічних обмежень, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 (зі змінами) «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області спільно з Головним управлінням Національної поліції в Луганській області узгоджено план моніторингових перевірок об’єктів нагляду, склад робочих груп для здійснення моніторингових перевірок, в т. ч. у святкові та вихідні дні та порядок взаємодії. Загальна кількість робочих груп – 39, залучено 17 фахівців.

На минулому тижні фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з представниками Національної поліції здійснено моніторингові раптові перевірки на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.10.2021 № 48549/0/1-21 щодо наявності документів про вакцинацію від COVID-19 або наявності негативних результатів тестування на COVID-19 у працівників та відвідувачів ТРЦ, театрів, кінотеатрів та кіосків з роздрібної торгівлі непродовольчими товарами. Всього перевірено 27 суб’єктів господарювання. За результатами перевірок порушення виявлено на 2 об’єктах, представниками Національної поліції складено протоколи про адміністративне правопорушення. Також проведено 2 рейди на автовокзалах щодо дотримання правил перевезень пасажирів транспортом міжобласного сполучення та 2 нічні рейди у вихідні дні, перевірено 14 закладів громадського харчування, порушень не виявлено.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області за звітній період здійснено 1360 моніторингових перевірок з використанням засобів відеофіксації, зокрема перевірено закладів громадського харчування – 159, об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 458, об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 509 та інших.

За результатами моніторингу виявлено порушення протиепідемічних вимог у 44 закладах. За порушення ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення санітарних норм складено 9 адміністративних протоколів та надано 35 пропозицій.

Звертаємось до суб’єктів господарювання та громадян з проханням дотримуватись встановлених протиепідемічних вимог та заходів з метою збереження свого життя і здоров’я та убезпечення оточуючих.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux