Держпродспоживслужба і Асоціація «Союз птахівників України» визначили пріоритети співпраці
опубліковано 23 березня 2021 року о 16:37

Збільшення експорту продукції птахівництва, протистояння пташиному грипу та загрозам міграції перелітних птахів, допомога українському виробнику. Такі пріоритети співпраці під час зустрічі визначили Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Виконавчий директор Асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.

На переконання керівника асоціації, сьогодні служба працює вкрай ефективно та професійно. Підтвердженням цьому є рішення Європейського Союзу щодо визнання зонування України за високопатогенним грипом птиці, яке почало діяти з 20 березня. Завдяки цьому рішенню відновлюється торгівля продуктами птахівництва між Україною та ЄС.

«Продукція птахівництва складає вагому частку українських товарів, які експортуються до ЄС. Прийняте рішення дозволяє постачати безпечну продукцію птахівництва з неінфікованих зон, з урахуванням того, що досі діють карантинні обмеження в зонах, де були випадки грипу птиці» - розповіла Владислава Магалецька.

За словами Сергія Карпенка, визнання зонування України з боку країн ЄС завжди вирізняється своєю складністю та тривалими термінами запровадження. Процес супроводжується безліччю перемовин, обміну документами, дзвінків, узгодженням і погодженням всіма компетентними органами країн-членів ЄС.

«Знаючи весь хід процесу визнання зонування, запровадженого Держпродспоживслужбою, прийняття позитивного рішення Європейською Комісією є надзвичайно важливими та своєчасним. Завдяки цьому рішенню, вже з 20 березня 2021 року відновлено експорт м’яса птиці до країн ЄС», - розповів Сергій Карпенко.

Владислава Магалецька та Сергій Карпенко висловили сподівання, що прийняте рішення сприятиме скорішому відновленню росту показників як експорту, так і виробництва м’яса птиці в Україні.

Зазначимо, що спалахи грипу птиці зареєстровані в країнах Східної та Західної Європи, Азії та Африки переважно серед диких та перелітних птахів. Через те, що територією України проходять міграційні шляхи перелітних птахів, періодично такі спалахи фіксуються й у нашій країні. Останнім часом в Київській, Миколаївській, Донецькій та Херсонській областях реєструвалися захворювання та загибель птиці від високопатогенного грипу. У всіх випадках Держпродспоживслужба діяла чітко та злагоджено для запобігання поширенню хвороби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux