Чернігівська область: як працюють фахівці Держпродспоживслужби в умовах війни
опубліковано 01 листопада 2022 року о 10:00

Чернігівщина – один з регіонів, де в перші дні повномасштабного російського вторгнення відбувалися активні бойові дії. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області зіткнулися з новими викликами, зокрема - ліквідація наслідків ворожих обстрілів на агропромислових об’єктах та фермерських господарств, нестача засобів медичного призначення та частини медикаментів.

У тісній співпраці з військово-цивільною адміністрацією, органами місцевого самоврядування і керівниками сільгосппідприємств працівники Держпродспоживслужби доправляли в населені пункти громад хліб та ліки для тяжкохворих і нужденних, надавали допомогу у перевезенні бажаючих з оточеного Чернігова до більш безпечних місць, спільно з волонтерами допомагали лікарням і ФАПам з ліками, харчування продуктами та засобами гігієни.

Крім гуманітарної допомоги, представники ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжували виконувати і свої безпосередні професійні обов’язки. Зокрема, тривало виконання Плану протиепізоотичних заходів та лікування тварин. Наразі у населених пунктах регіону проти сказу щеплено 18 069 тварин і проти хвороби Ньюкасла – 272 304 голів птиці.

Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби у складі комісійних груп забезпечували і продовжують забезпечувати щоденний нагляд на ціни соціально значущих харчових продуктів під час воєнного стану у кожній територіальній громаді.

Міжрайонні державні лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів також виконували свої функції, як-то проводили бактеріологічні, серологічні, хімічні, паразитологічні та радіологічні дослідження. Також, за можливості, працювали лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

Чернігівська міська державна лікарня ветеринарної медицини завдяки отриманій від Чернігівського медичного центру вагомій медичній гуманітарній допомозі змогла не лише продовжити свою роботу у звичайному режимі, надаючи послуги хворим тваринам, а й частину медикаментів та засобів медичного призначення використати на потреби вразливих категорій жителів Чернігова.

Залучались фахівці і до роботи щодо фіксації фактів руйнування чи пошкодження внаслідок бойових дій агропромислових об’єктів, сільськогосподарської техніки, посівних площ сільськогосподарських культур.

У фермерських господарствах, які постраждали внаслідок російської агресії, спеціалісти брали участь в роботі комісії з встановлення факту загибелі та захоронення трупів великої рогатої худоби.

Держпродспоживслужба Чернігівщини продовжує працювати над забезпеченням санітарного та епідемічного благополуччя населення та вживає заходів щодо безпечності харчових продуктів, наближаючи мир і перемогу!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux